TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primăria Timișoara pregătește acțiuni de solidaritate cu orașul înfrățit, Cernăuți din Ucraina

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat inițierea unui comitet local de solidaritate cu Ucraina, prin care vor fi coordonate și facilitate eforturile comunității timișorene de sprijin umanitar.

Comitetul va coordona o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini orașul Cernăuți și pentru organizarea de acțiuni de ajutorare a populației afectate de război. Organizațiile care vor să se implice în acest grup pot să ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

Mâine dimineață va avea loc o primă întâlnire a acestui comitet și vom reveni cu modalitățile în care populația se poate implica.

Unul dintre orașele înfrățite cu Timișoara este Cernăuți, localitate aflată în zona de sud a Ucrainei. Primarul Dominic Fritz este în contact cu primarul din Cernăuți, care i-a cerut, deja, sprijin sub formă de echipamente de protecție civilă de la Timișoara.

„Pentru Timișoara, primul oraș eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertății noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timișorene și europene. O putem face prin fapte concrete. Trăim vremuri îngrozitoare, dar precum orice moment dificil și acesta este un test pentru umanitatea noastră și spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins că Timișoara îl va trece, așa cum a făcut-o, din nou și din nou, în istoria sa” transmite primarul Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei ne transmite un mesaj emoționant, primit din partea omologului său din Cernăuți, Roman Klichuk:  „Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinți și victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber, Cernăuți”.

Sursa observatordetimis.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide