TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primarul oraşului sucevean Vicovu de Sus, Vasile Iliuţ, susţine că trecerea frontierei de către cetăţenii din Ucraina în punctul Siret este îngreunată în partea ucraineană a vămii, el precizând că “există indicii care susţin că refugiaţilor li se percep bani pentru a putea părăsi Ucraina”.

“Din păcate, problema reală este în vama ucraineană, unde celor care fug din calea războiului le este îngreunată ieşirea din ţară, existând numeroase indicii şi voci care susţin ca refugiaţilor li se percep sume semnificative de bani pentru a li se permite părăsirea statului ucrainean. Îmi exprim astfel rugămintea faţă de vameşii ucraineni să înceteze această atitudine care nu face cinste unui popor aflat la ananghie”, scrie pe Facebook primarul oraşului Vicovu de Sus, Vasile Iliuţ.

Totodată, Iliuţ susţine că informaţiile că autorităţile române ar fi nepregătite sunt false, el adăugând că în Siret, singurul Punct de Trecere a Frontierei cu Ucraina deschis in judeţul Suceava, mobilizarea autorităţilor, dar şi a societăţii civile este una exemplară.

“În ultimele două zile au existat momente în care traficul din oraşul Siret spre vamă a fost efectiv blocat de autoturismele celor care doresc să vină în sprijinul refugiaţilor prin oferirea gratuită a serviciilor de transport, cazare şi masă”, a explicat primarul Vasile Iliuţ.

.

sursa: news.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide