TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primele benchmark-uri pentru Steam Deck „s-au scurs” pe Internet

Consola celor de la Valve se vrea a fi o adiție interesantă în arsenalul pasionaților de jocuri video. Steam Deck este una din cele mai așteptate lansări din ultima vreme, iar mulți sunt curioși să vadă cum anume se va descurca micul gadget în fața unui torent de jocuri din librăriile noastre.

Niște teste timpurii și-au făcut apariția online, iar acestea vin din partea unui utilizator chinez. Benchmark-urile au fost rulate pe un development kit ale cărui specificații se apropie oarecum de cele ale produsului final. În cele din urmă, acel Steam Deck care va fi expus pe rafturi ar putea veni cu specificații și performanțe superioare, dar nu e o idee rea să avem și o privire de ansamblu cu privire la caii-putere mai mult sau mai puțin orientativi.

Specificațiile – cheie ale lui Steam Deck – O scurtă recapitulare

Consola rulează pe Steam OS și integrează un APU Van Gogh De la AMD cu patru nuclee și opt fire de execuție. Grafica se va baza pe arhitectura RDNA 2, iar în combinație cu procesorul care poate fi tactat până la 3.5GHz, se așteaptă ca Steam Deck să fie mai rapid decât Xbox One și PlayStation 4, cică.

Procesor Zen 2 4c/8t @ 2.4 – 3.5GHz (până la 448 GFlops FP32 putere de procesare)
GPU 8 RDNA, 2CU @ 1 – 1.6GHz (până la 1.6 TFlops putere de procesare)
Putere APU 4-15 W
RAM 16 GB LPDDR5 (5500 MT/s)
Stocare
64 GB eMMC (PCIe Gen 2 x1) / 256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4) / 512 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
Extensie microSD Da, toate modelele
Ecran LCD 7″, 1280 x 800 @ 60Hz + 8K/60Hz sau 4K/120Hz (în docking)

Primele rezultate în jocuri

Benchmark-urile încep cu Shadow of the Tomb Raider. Pe configurația High Quality, utilizatorul a reușit să obțină 36 de cadre pe secundă. Folosindu-se de setările custom, acesta a obținut un framerate peste 60 pe rezoluția nativă a consolei.

Steam Deck

DOOM Eternal pe medium a rulat în medie 60FPS, însă îmbunătățirile vizuale au scăzut framerate-ul la 46. Chiar și așa, utilizatorul menționează că jocul rulează decent și fără semne de stuttering. Printre titluri importante se numără și câteva jocuri competitive. Aici, Dota 2 a scos 140FPS în meniul de alegere al eroilor. Pe setările maxime, în meciuri, cadrele au coborât la 47, crescând la 80 odată cu selectarea configurației low image quality.

Cireașa de pe tort a venit sub forma lui Cyberpunk 2077. Aici, utilizatorul a constatat că jocul rulează în medie la 20-30 FPS pe un preset high. Chiar și așa, vorbim despre o performanță onorabilă, dacă luăm în calcul că Steam Deck este prima încercare a celor de la Valve de a pune pe piață o consolă portabilă.

Joc FPS
Shadow of The Tomb Raider (High) 30
Shadow of The Tomb Raider (Custom) 60
Doom Eternal (Custom) 46
Doom Eternal (Low) 60
DOTA 2 (High) 47
DOTA 2 (Low) 80
Cyberpunk 2077 (High) 30

Temperaturi și autonomie

Pe durata sesiunilor de gaming, testele utilizatorului indică o temperatură medie de 43 de grade Celsius pe spatele consoleii și 29 de grade Celsius în zona mânerelor. În ceea ce privește autonomia, Steam Deck ar putea oferi în jur de 4 – 5 ore de joacă în modul handheld. În timpul utilizării, nivelul bateriei a scăzut de la 100% la 46% în trei ore, o veste bună pentru cei care preferă să se joace de oriunde, with no strings attached (pun intended).

Steam Deck este, de asemenea, capabil să ruleze inclusiv Windows 11 și poate fi folosit pe post de controller atunci când te joci pe PC via Remote Play. Potrivit companiei, consola va fi pusă la dispoziția celor care au dat precomandă în decembrie 2021. Ceilalți doritori vor fi nevoiți să aștepte sosirea lui 2022.

Dacă vorbim de prețuri, varianta cu 64GB de stocare va costa 400 de dolari; aceasta este urmată de cea cu 256GB, la 530 de dolari și de cea cu 512GB, la 649 de dolari. Cum poți să joci Cyberpunk 2077 cu stocare de 64 GB? N-am nici cea mai vagă idee, dar Steam Deck este cu siguranță una din cele mai interesante lansări din această perioadă.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide