TRENDING

14:54 » Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul

14:45 » Rusia consideră „prezența concentrată” a navelor NATO în Marea Neagră drept o ameninţare: Suntem atenţi la România şi Bulgaria

14:41 » Percheziții acasă la Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală din vânzarea de haine. Polițiștii au dus-o la audieri

14:37 » Canicula face victime în România. 3 oameni au murit, numărul apelurilor la 112 crește. Arafat: „Oamenii nu mai pot”

14:29 » Un polițist din Sibiu este acuzat că a inventat un accident rutier. Ar fi mințit în procesul verbal ca să-și ajute un prieten

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primele diamante cu impact zero, realizate din dioxid de carbon din atmosferă

Multimilionarul britanic Dale Vince susține că a creat primul diamant din lume cu impact zero asupra mediului. Acesta este realizat cu ajutorul dioxidului de carbon extras din atmosferă.

Ecologistul și fondator al furnizorului de energie verde Ecotricity a venit cu acest concept în urmă cu 10 ani. El a declarat pentru Euronews Green că ideea i-a venit când s-a întrebat cum să elimine emisiile de carbon nocive din aer.

“Nu este suficient doar să nu-l mai punem în aer, este deja prea mult în aer”, spune el. A fost nevoie de teste semnificative, timp de cinci ani, pentru a se asigura că aceste “diamante din cer” sunt identice din punct de vedere chimic cu cele extrase din pământ.

Prima dintre aceste pietre prețioase care respectă clima a fost creată într-o așa-numită “instalație de minerit din cer” din Stroud, Marea Britanie, care este alimentată cu energie verde.

Conceptul lui Dale urmărește să pună capăt în totalitate aprovizionării neetice cu diamante. Această industrie cauzează numeroase daune planetei prin despăduriri, contaminarea apelor subterane și cantități masive de emisii de carbon.

Potrivit companiei, producerea unei pietre de un carat în mod tradițional necesită 1.000 de tone de rocă și pământ – aceeași greutate ca și 625 de mașini. De asemenea, se utilizează un număr incredibil de 3.890 de litri de apă, suficient pentru a face 14.000 de cești de ceai și pentru a genera 108,5 kg de emisii de CO2.

Diamantele ecologice vor fi puse în vânzare în cursul acestui an.

Sursa: green-report.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide