BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primele diamante cu impact zero, realizate din dioxid de carbon din atmosferă

Multimilionarul britanic Dale Vince susține că a creat primul diamant din lume cu impact zero asupra mediului. Acesta este realizat cu ajutorul dioxidului de carbon extras din atmosferă.

Ecologistul și fondator al furnizorului de energie verde Ecotricity a venit cu acest concept în urmă cu 10 ani. El a declarat pentru Euronews Green că ideea i-a venit când s-a întrebat cum să elimine emisiile de carbon nocive din aer.

“Nu este suficient doar să nu-l mai punem în aer, este deja prea mult în aer”, spune el. A fost nevoie de teste semnificative, timp de cinci ani, pentru a se asigura că aceste “diamante din cer” sunt identice din punct de vedere chimic cu cele extrase din pământ.

Prima dintre aceste pietre prețioase care respectă clima a fost creată într-o așa-numită “instalație de minerit din cer” din Stroud, Marea Britanie, care este alimentată cu energie verde.

Conceptul lui Dale urmărește să pună capăt în totalitate aprovizionării neetice cu diamante. Această industrie cauzează numeroase daune planetei prin despăduriri, contaminarea apelor subterane și cantități masive de emisii de carbon.

Potrivit companiei, producerea unei pietre de un carat în mod tradițional necesită 1.000 de tone de rocă și pământ – aceeași greutate ca și 625 de mașini. De asemenea, se utilizează un număr incredibil de 3.890 de litri de apă, suficient pentru a face 14.000 de cești de ceai și pentru a genera 108,5 kg de emisii de CO2.

Diamantele ecologice vor fi puse în vânzare în cursul acestui an.

Sursa: green-report.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide