BREAKING NEWS
  • 13:37 » Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina
  • 13:33 » Mamă și fiică, acuzate că efectuau intervenții de estetică medicală fără a avea studii
  • 13:29 » OMS: Următoarea variantă va fi cu mult mai contagioasă decât Omicron, întrebarea este dacă va fi mai mortală
  • 12:14 » Wijnaldum şi-a făcut bagajele şi e gata de o reîntoarcere în Premier League
  • 12:09 » Barcelona, transfer pe finalul perioadei de mercato! S-a înțeles cu starul lui AC Milan
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primele imagini cu Shuai Peng, sportiva dispărută în urmă cu două săptămâni. Suspiciunile sunt și mai mari

Un jurnalist al televiziunii de stat din China a publicat, pe Twitter, imagini cu Shuai Peng care ar fi fost distribuite de sportivă pe aplicaţia chineză de mesagerie şi socializare WeChat.

(SP)AUSTRALIA MELBOURNE TENNIS AUSTRALIAN OPEN DAY 2

  • Shuai Peng (35 de ani, locul 192 WTA) este dispărută de 14 zile (n.r. 6 noiembrie), după ce l-a acuzat de agresiune sexuala pe fostul vicepremier chinez

Imaginile cu Shuai Peng apărute pe rețelele sociale

Fotografiile nu sunt însă datate, astfel că este greu de stabilit când au fost făcute, ceea ce face ca incertitudinile cu privire la situaţia sportivei să continue.

În imagini, Shuai Peng apare zâmbitoare, înconjurată de jucării de pluș.

Suspiciunile au crescut, iar Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea în privința lui Shuai Peng și au cerut Chinei să “furnizeze dovezi independente şi verificabile” despre locul şi siguranţa sportivei, scrie BBC.

China, acuzată că mușamalizează cazul Shuai Peng

Miercuri, canalul de stat chinez CGTN a publicat un mesaj care ar fi fost trimis de către jucătoarea de tenis Shuai Peng către conducerea WTA, după ce informațiile despre situația sportivei au fost contradictorii și au alarmat întreaga comunitate a tenisului mondial.

În mesajul publicat de către o structură media controlată de către autoritățile din China, Shuai Peng susține că n-a formulat acuzații de agresiune sexuală împotriva unui fost vicepremier chinez și că se află în siguranță.

WTA pune la îndoială veridicitatea mesajului și acuză China că încearcă să mușamalizeze acest caz. Steven Simon, directorul executiv al WTA, a cerut o legătură directă cu Shuai Peng.

“Este important să avem mai multe probe despre locul în care ea se află şi dacă este bine. Iar noi cerem imediat ca o anchetă să fie desfăşurată în deplină transparenţă privind mărturiile sale de agresiune sexuală. Vrem să subliniem că este important să ştim unde se află şi starea în care se află, să ştim cum este, dar la fel de importantă este o investigație în acest caz”, a transmis un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, Liz Throssell, în cursul unei informări de presă la Geneva.

Shuai Peng l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez

Într-o postare lungă pe o rețea de socializare, Shuai Peng l-a acuzat pe Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el, în 2018, anul în care Zhang Gaoli s-a retras din viața politică.

Shuai Peng a povestit că a fost invitată la o cină alături de Zhang Gaoli și de soția acestuia. În acea seară, jucătoarea de tenis ar fi fost agresată sexual.

“În acea seară nu am fost de acord și am început să plâng. Știu că nu pot să povestesc totul clar și că n-are niciun rost să povestesc acum, dar tot vreau să zic acest lucru. Am fost foarte speriată atunci, nu știam ce se va întâmpla”, a spus Shuai Peng, potrivit Washington Post.

Sportiva chineză a recunoscut că a avut o aventură cu Zhang Gaoli și că politicianul a făcut totul pentru a ține relația secretă.

Zhang Gaoli a fost unul dintre cei mai importanți politicieni din Partidul Comunist din China. A fost vicepremierul Chinei între 2013 și 2018.

  • Shuai Peng a fost prima jucătoare din China care a ocupat locul 1 în clasamentul mondial WTA, la dublu, în 2014. A câștigat titlul la Wimbledon (2013) și la Roland Garros (2014), alături de Su-Wei Hsieh.
  • La simplu, Shuai Peng a câștigat două turnee WTA. A câștigat aproape 10 milioane de dolari din tenis. Nu și-a anunțat retragerea, dar în 2021 n-a participat la niciun turneu.
  • sursa:digi sport

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide