TRENDING
  • 11:12 » „ȘPĂGARU”?
  • 18:28 » Celebrul vlogger MrBeast ajută 1.000 de oameni să își recapete vederea. Peste 41 de milioane de vizualizări într-o zi
  • 18:27 » Compatibilitate astrologică: zodiile cu care te înțelegi și cele de care e bine să fugi
  • 18:26 » Efectul neștiut al cafelei cu lapte
  • 18:25 » Combinații de alimente interzise. Cum trebuie să mâncăm corect pentru a avea o digestie sănătoasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primele imagini cu talibani înarmați pe străzile Kabulului GALERIE FOTO

Orașul Kabul s-a trezit luni dimineață sub ocupația talibanilor. Dacă în urmă cu o zi liderii talibani spuneau că vor rămâne la porțile orașului și că nu se vor amesteca în viața localnicilor, aceștia din urmă vor trebui să se obișnuiască cu prezența insurgenților înarmați pe străzi.

Chiar dacă agențiile internaționale de presă anunțau încă de duminică dimineață intrarea talibanilor în Kabul, liderii acestora spuneau că luptătorii s-au oprit la porțile orașului.

Abia mai târziu, în cursul zilei, au admis că insurgenții au pătruns în oraș, însă pentru a asigura ordinea publică și pentru a împiedica jafurile în zonele rămase fără protecția forțelor guvernamentale, care au fugit.

Cu toatea acestea, mai mulți martori au raportat focuri de armă în diferite zone din oraș, iar seara târziu au apărut imagini cu talibani în birourile palatului prezidențial, de unde președintele Ashraf Ghani fugise.

Luni dimineață nu a mai rămas loc de nicio îndoială: talibani înarmați patrulează pe străzile Kabulului, o realitate cu care localnicii care nu au reușit să părăsească orașul vor trebui să se obișnuiască de acum înainte.

Un lider taliban declara că luptătorii au primit ordin „să-i lase pe afgani să-și vadă de treburile zilnice și să nu-i sperie”.

Acum, talibanii urmează să stabilească tipul și forma de guvernământ pentru Afganistan.

„Slavă Domnului, războiul s-a încheiat în țară”, a spus Mohammad Naeem.

„Am obținut ce am vrut, adică libertate pentru țara noastră și independență pentru poporul nostru. Nu vom permite nimănui să folosească pământul nostru pentru a agresa pe cineva, iar noi nu le vom face rău celorlalți”, a spus un purtător de cuvânt citat de Al Jazeera.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide