TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

PJ Argeș a anunțat că verifică modul în care turiștii au ajuns în zonă, având în vedere că drumul era închis încă din 30 octombrie 2022.

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit duminică cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei.  Avalanșa a produs pagube şi a acoperit cu zăpadă maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine.

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că 17 persoane, din 14 adulți și 3 copii, din grupul de turiști care se aflau la Capra au ajuns la km 104, zona de unde drumul este deschis. Au coborât însoțiți de echipe de intervenție și snt în siguranță! Unii dintre ei erau așteptați de rude și au plecat spre casă cu aparținătorii., iar ceilalți au fost preluați de un autocar.

“La Cabana Capra, echipele de intervenție au găsit mai multe persoane decât aveam în informațiile inițiale. Sunt 57 de turiști.  Primul grup de 17 persoane vă spuneam că e în siguranța. Al doilea grup format din 40 de turiști și un angajat este pe drum. La Capra a rămas o parte din personal”,  potrivit prefectului Perianu.

Poliţiştii precizează că DN 7C – Transfăgărăşan, drumul care duce către cabană, este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin indicator şi barieră, la kilometrul 104. Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – județul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – județul Sibiu) este închisă 8 luni pe an.

“Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere, se vor lua măsurile legale în consecinţă”, a anunțat IPJ Argeş.

Astfel, dacă se stabilește că şoferii au încălcat interdicţia de a circula pe Transfăgărăşan iarna, sunt buni de plată. Ei pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare, dar şi suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.

sursa: adevarul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide