TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primul vas de croazieră a plecat din Veneția după mai bine de un an în huiduielile a mii de oameni. Mesajul protestatarilor!

Au fost proteste la Veneția față de revenirea vaselor de croazieră în lagună, odată cu ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Mii de oameni s-au aliniat de-a lungul principalului canal sau au urcat la bordul bărcilor și au afișat pancarte prin care își arătau nemulțumirea față circulația pacheboturilor în zonă.

Primul vas de croazieră care a plecat în călătorie din Veneția după mai bine de un an a traversat canalul Giudecca în fluierăturile a mii de oameni. Aceștia vor ca pacheboturile să nu mai treacă pe acolo, pentru că poluează și erodează bazele Veneției.

Protest la Veneția față de reluarea curselor navelor de croazieră pe principalul canal al orașului. Oamenii și-au scos bărcile și au navigat de-a lungul canalului pentru a-și arăta nemulțumirea. Foto: Profimedia Images

„Ne opunem acestor traversări și acestui tip de model turistic, care distruge orașul și îi alungă pe oamenii care vor să locuiască aici. Acest model turistic distruge planeta, distruge orașele, poluează atât de mult”, spune un protestatar.

În aprilie, guvernul italian a decis că navele de croazieră și cargo nu mai au voie să intre în centrul istoric al Veneției, ci să acosteze în apropiere. Interdicția va intra însă în vigoare odată cu finalizarea terminalelor din afara lagunei, dar încă nu a fost lansată o licitație pentru construcția lor. O parte din trafic ar putea fi redirecționată către un port din apropiere începând cu anul viitor.

„Suntem fericiți că ne-am întors, suntem bucuroși să contribuim la renaștere și să repornim motoarele. Desigur, ne pasă foarte mult de Veneția. Am cerut o soluție stabilă și viabilă pentru nave și accesul lor la Veneția și în lagună de mai mulți ani”, spune Francesco Galietti, reprezentant al companiei Cruise Lines Internațional.

Veneția a devenit una dintre cele mai importante destinații de croazieră din lume în ultimii 20 de ani. Aproape 700 de pacheboturi au plecat din portul orașului lagună în 2019.

sursa : digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide