TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a plecat marţi într-un turneu în Grecia şi Franţa, în prima sa deplasare în ţări din Uniunea Europeană după moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi din urmă cu aproape patru ani.

Liderul de facto al Arabiei Saudite a fost criticat în mod deschis de Occident după asasinarea lui Khashoggi, survenită în octombrie 2018, la consulatul saudit de la Istanbul.

O declaraţie difuzată marţi de agenţia de presă oficială saudită arată că Mohammed bin Salman se va întâlni cu liderii de la Atena şi Paris pentru a discuta despre relaţiile bilaterale şi modalităţile de a la consolida, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Pe 2 octombrie 2018, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost asasinat în consulatul saudit de la Istanbul de către un grup de persoane venite special de la Riad. Critic al puterii saudite după ce fusese apropiat de aceasta, Khashoggi, care locuia în SUA, era angajat al publicaţiei americane The Washington Post. El venise la consulatul ţării sale pentru a solicita documente necesare pentru căsătoria cu logodnica sa turcoaică Hatice Cengiz.

Agenţiile de informaţii americane afirmă că Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, acuzaţie respinsă de Riad.

Liderul saudit a vizitat mai multe ţări arabe anul trecut, iar în iunie s-a deplasat în Turcia, Riadul şi Ankara încercând să-şi normalizeze relaţiile, tensionate după asasinarea jurnalistului saudit.

Atât preşedintele francez Emmanuel Macron, cât şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis au vizitat Arabia Saudită în cursul anului trecut.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide