TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Problema șobolanilor ia amploare în Capitală, în ciuda încercărilor tardive ale autorităților locale de a ține lucrurile sub control. După străzi, parcuri, curți și magazine, șobolanii își fac simțită prezența și în școli.

Pe data de 19 mai 2021, cu o întârziere de câteva luni, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție. Decizia ar mai fi întârziat, din dorința noii administrații de a „omorî” companiile municipale, însă problema șobolanilor, a tânțarilor și a căpușelor devenise deja evidentă. De dezinsecție și deratizare se ocupă compania municipală Eco Igienizare, care lucrează la tarife sub prețul pieței și care a obținut profit în anii precedenți. În primele luni ale anului, compania nu a fost finanțată de autoritatea locală, angajații nefiind plătiți. S-au ratat astfel prima deratizare a anului și prima dezinsecție, esențială, împotriva larvelor.

Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare în 2021, spre deosebire de programul din 2020, omite mai multe categorii de obiective, printre care și „clădiri aparținând instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB – subsol”. La această categorie se încadrează și unitățile de învățământ. Alte categorii eliminate din planul unitar de acțiune pentru deratizare sunt piețele și târgurile agroalimentare, dar și locurile de agrement și terenurile de sport.

Dorința de a economisi a noii administrații are însă efecte neplăcute. Potrivit unor surse din cadrul administrației locale, mai multe unități școlare au raportat prezența șobolanilor în clădiri cu săli de clase și în sălile de sport. Conducerile unităților școlare s-au adresat companiei Eco Igienizare, însă, cum școlile nu sunt cuprinse în programul unitar de acțiune, orice intervenție se poate realiza doar contra cost. Nici directorii care s-au adresat primăriilor de sector nu au avut mai mult succes, pentru că domeniul deratizării este în competența Primăriei Capitalei.

În acest condiții, pentru ca „economiile” noii administrații să nu afecteze copiii, pentru evitarea unor noi incidențe cum ar fi mușcăturile de șobolan, conducerile unitățile școlare sunt nevoite să caute resurse proprii pentru a plăti deratizarea. Deocamdată, nu există informații referitoare la intenția Primăriei Capitalei de a modifica planul unitar de acțiune pentru includerea școlilor în programul de deratizare și finanțarea corespunzătoare a procedurilor.

Sursa: Știri pe surse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide