TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Producția de vin a Franței în 2021 ar putea fi la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, potrivit Ministerului Agriculturii

Producția de vin din Franța ar putea scădea cu până la 30% în acest an, la cel mai redus nivel din ultimele decenii, după ce viile au fost afectate de înghețurile de primăvară și de ploile de vară, a declarat Ministerul Agriculturii, citat de Reuters.

Producătorii de șampanie au avertizat că recolta potențială este redusă la aproximativ jumătate din cauza înghețurilor severe din primăvară, urmate de ploi torențiale de vară care au cauzat ciuperci și mucegai, transmite Mediafax.

În prima sa estimare pentru producția națională de vin, ministerul francez a apreciat că în 2021 vor fi produși între 32,6 milioane și 35,6 milioane de hectolitri, cu 24-30% mai puțin decât anul trecut.

Un hectolitru este echivalentul a 100 de litri sau 133 de sticle de vin standard.

“Producția de vin din 2021 va fi slabă din punct de vedere istoric, sub nivelurile din 1991 și 2017, care au fost, de asemenea, afectați de îngheț sever în primăvară”, a declarat Ministerul într-un raport.

Producția generală ar fi cea mai scăzută din 1970, au arătat datele Ministerului, aproape toată fiind afectată de înghețuri.

Între timp, mucegaiul generat de vara umedă a afectat zone precum Champagne, Alsacia și Beaujolais.

Producătorii de vin au estimat anterior că înghețurile pot reduce producția cu o treime.

Producătorii de șampanie spun că practica lor de lungă durată de a adapta oferta cu stocurile din anotimpurile anterioare va preveni orice creștere a prețurilor.

Impactul asupra pieței mai largi a vinului poate depinde de eventuale restricții suplimentare asupra ospitalității și turismului.

În Italia, cel mai mare producător de vin din lume, asociația fermierilor Coldiretti estimează că producția ar putea scădea cu 5-10% în acest an, la 44 – 47 milioane de hectolitri.

Temperaturile ridicate au grăbit recoltarea în sud, în timp ce în nord creșterea strugurilor este întârziată cu aproximativ 10 zile după ploile abundente, a spus Coldiretti.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide