BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prognoză: Vânzările mondiale de telefoane mobile vor scădea cu 7,1% în acest an/ Durata de viață a dispozitivelor e în creștere

Vânzările mondiale de telefoane mobile vor scădea cu 7,1% în acest an, prognozează firma de cercetare de piaţă Gartner, care și-a revizuit în mod semnificativ estimările anterioare care mizau pe o creştere de 2,2%, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Motivele: explozia inflaţiei, invadarea Ucrainei de către Rusia şi carantina din China. Datele firmei arată că pentru fiecare trei luni pentru care oamenii îşi păstrează telefoanele mobile, aproximativ 150 de milioane de unităţi sunt pierdute. Firma de cercetare se aşteaptă de asemenea şi la o scădere cu 9,5% a vânzărilor mondiale de calculatoare personale în 2022.

Potrivit Gartner, 1,46 miliarde de telefoane mobile ar urma să fie livrate la nivel mondial în 2022, faţă de 1,57 miliarde unităţi în 2021, şi estimările anterioare ale Gartner care mizau pe o creştere până la 1,60 miliarde de unităţi.

“Am decis să scoatem 150 de milioane de telefoane mobile din prognozele noastre anterioare şi ceea ce vreau să vă spun este că vedem cum durata de viaţă a telefoanelor mobile este în creştere. Pentru fiecare trei luni pentru care oamenii îşi păstrează telefoanele mobile, aproximativ 150 de milioane de unităţi sunt pierdute”, a declarat analistul şef de la Gartner, Ranjit Atwal.

Îngrijorările cu privire la recesiunea globală şi inflaţia ridicată în mai multe ţări ar putea influenţa deciziile consumatorilor cu privire la cheltuielile pentru anumite articole.

Firma de cercetare se aşteaptă de asemenea şi la o scădere cu 9,5% a vânzărilor mondiale de calculatoare personale în 2022, mai mult decât dublu faţă de o estimare anterioară în care miza pe o scădere de 4%. Lenovo, HP Inc şi Dell sunt primii trei producători mondiali de PC-uri.

Scăderea vânzărilor de PC-uri şi smartphone-uri nu va fi contracarată de alte domenii, precum vânzările de automobile, ceea ce este posibil să conducă la o diminuare a problemelor în aprovizionarea cu cipuri la finele acestui an, a apreciat Ranjit Atwal.

Cererea mare pentru smartphone-uri şi PC-uri în perioada pandemiei a determinat marile companii de tehnologie să plaseze comenzi mari producătorilor de cipuri, ceea ce a dat naştere la o penurie de semiconductori care sunt utilizaţi într-o gamă largă de industrii precum automobile şi telecomunicaţii.

Liderii pieţei de telefoane mobile, Samsung şi Apple, au înregistrat deja o scădere a vânzărilor în mai multe regiuni în primul trimestru al acestui an, afectaţi de introducerea în carantină a mai multor regiuni din China.

Potrivit Gartner, livrările de smartphone-uri în China ar urma să scadă în acest an cu 18,3%. “La începutul anului, piaţa chineză de telefoane 5G era aşteptată să înregistreze o creştere de două cifre. Cea de a doua jumătate a anului este una foarte puternică în China dar chiar şi aşa nu este suficient pentru a compensa ceea ce s-a întâmplat”, a spus Ranjit Atwal.

pexels.com

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide