TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Propunerile unui poliţist pentru stoparea tragediilor de pe şosele. Peste 16.000 de români au semnat petiţia.

Un poliţist din judeţul Bihor a iniţiat o petiţie online pentru modificarea Codului Rutier, cu scopul de a preveni sau diminua numărul accidentelor rutiere. Petiţia a fost semnată de peste 16.000 de români. Iniţiativa este susţinută şi de Academia Titi Aur.

Sebastian Drimbe este poliţist în judeţul Bihor. A scris într-o petiţie publicată pe petitieonline.ro că este de 15 ani în slujba statului şi a cetăţenilor, timp în care a văzut multe accidente rutiere cu victime. „Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt şi copii. Deşi numărul victimelor de pe şosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere. Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni şi copii nevinovaţi pe şoselele ţării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinaţi să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depăşească pe linie continuă, să nu mai urce băuţi la volan şi să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri”, transmite poliţistul.

El a publicat o serie de propuneri de modificare a Codului Rutier care ar putea să-i determine pe şoferi să circule cu mai multă atenţie şi responsabilitate pe şosele:

– pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)

– pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)

– pentru depăşire neregulamentară (depăşirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

– pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă) – pentru neoprirea la culoarea roşie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)

– pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă şi puncte de penalizare, cum este sancţionată în prezent).

Poliţistul consideră esenţial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susţinerea unui examen! „Ştiu că politicienilor li se va părea o iniţiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viaţa noastră şi a copiilor noştri! Vă doresc tuturor drumuri bune şi să ajungeţi în siguranţă acasă la cei dragi!”, a completat Sebastian Drimbe.

sursa: Adevarul.ro/Suceava


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide