TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

După ce a inspectat marina, Putin a ţinut un scurt discurs în care a promis livrarea a ceea ce el a prezentat drept rachete de croazieră hipersonice unice Zircon, neratând oportunitatea de a amenința din nou că Rusia are puterea militară de a învinge orice potenţial agresor, deși este destul de clar că nimeni nu intenționează să agreseze Rusia, ea însăși un stat agresor.

Cu puţin timp înainte de discurs, dictatorul rus a semnat o nouă doctrină navală de 55 de pagini, care stabileşte obiectivele strategice generale ale marinei ruse, inclusiv ambiţiile sale de „mare putere maritimă care se extind asupra întregii lumi”.

Principala ameninţare la adresa Rusiei, spune doctrina, este „politica strategică a Statelor Unite de a domina oceanele lumii” şi apropierea alianţei militare NATO de graniţele Rusiei, conform Reuters, citat de Agerpres.

Rusia îşi poate folosi forţa militară în mod corespunzător situaţiei în oceanele lumii când alte puteri „soft”, precum instrumente diplomatice şi economice, vor fi epuizate, declară doctrina.

Putin nu a menţionat războiul din Ucraina în timpul discursului său, dar doctrina militară prevede o „cuprinzătoare întărire a poziţiei geopolitice a Rusiei” în Marea Neagră şi Marea Azov. Ea stabileşte, de asemenea, Oceanul Arctic, despre care Statele Unite au declarat în mod repetat că Rusia încearcă să îl militarizeze, ca zonă de o importanţă deosebită pentru Rusia.

Vastul litoral al Rusiei de 37.650 km, care se întinde de la Marea Japoniei până la Marea Albă, include de asemenea Marea Neagră şi Marea Caspică.

Putin a mai declarat că livrarea rachetelor de croazieră hipersonice Zircon către fregata Amiral Gorşkov va începe în câteva luni. Locul desfăşurării lor va depinde de interesele Rusiei, a spus el.

„Lucrul cheie aici este capabilitatea marinei ruse (…). Să fie capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care hotărăsc să ne încalce suveranitatea şi libertatea”, a declarat el.

Armele hipersonice pot zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului şi Rusia a efectuat anul trecut teste de lansare a rachetelor Zircon de pe nave de război şi submarine.

În Crimeea, guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaev a anunţat că forţele ucrainene au lovit cartierul general al Flotei Ruse la Marea Neagră în acest oraş-port deţinut de Rusia, duminică dimineaţă devreme, rănind cinci membri ai personalului.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide