TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rachetele rusești au provocat o explozie la Harhiv, spune ministrul de externe al Ucrainei

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kubela a declarat că „loviturile rusești cu rachete” au provocat marți o explozie în al doilea oraș ca mărime al națiunii, Harkiv.

„Rachete barbare rusești atacă Piața Libertății din centrul și cartierele rezidențiale din Harkov. Putin nu poate distruge Ucraina. El comite mai multe crime de război din furie, ucide civili nevinovați. Lumea poate și trebuie să facă mai mult. CREȘTEȚI PRESIUNEA, IZOLĂȚI RUSIA COMPLET!”, a spus Kubela într-o postare pe Twitter.

Cel puțin șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil, în urma exploziei, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Căutarea victimelor continuă, a spus serviciul de stat.

Ucraina a acuzat Rusia că a comis crime de război prin țintirea civililor, iar luni, Curtea Penală Internațională a declarat că va deschide o anchetă cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia — o mișcare care a fost salutată de Kiev.

Procurorul ICC, Karim A.A. Khan a spus într-o declarație că, în urma unei examinări preliminare a situației, există o bază rezonabilă pentru a „a crede că atât presupusele crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina”.

Rusia susține că nu vizează infrastructura civilă din Ucraina și că nu există nicio dovadă a morților civile cauzate de armata rusă. Președintele în exercițiu al Consiliului de Securitate al ONU al Rusiei, Vasili Nebenzia, a repetat luni aceste afirmații, declarând că „valul de minciuni murdare replicate în mass-media occidentală a devenit, din păcate, o marcă periculoasă a timpului nostru”.

Dar există un număr tot mai mare de dovezi care arată că civilii sunt vizați, iar ONU a declarat luni că au fost raportate 406 victime civile în Ucraina.

Sursa cnn.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide