BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni noaptea, că în România erau 1.532 de paturi ATI COVID ocupate și zero libere. Numărul de paturi de terapie intensivă este mai mare, însă și nevoie și de ATI pentru alte afecțiuni.

Întrebat câte paturi de ATI are România pentru bolnavii COVID-19, Raed Arafat a spus că nu poate da o cifră exactă, pentru că totul este în dinamică. Cert este că luni s-au pierdut opt ​​paturi, câte erau în TIR-ul de la Spitalul „Victor Babeș”.

Raed Arafat:  În legătură cu paturile ATI disponibile. Cifrele se schimbă, sunt în dinamică. Dacă acum vă dau o cifră, peste 10 minute este alta.

Astăzi am pierdut opt ​​paturi pe care le-am pus în funcțiune sâmbătă. Au rămas, bineînțeles, cele de la Spitalul Foișor și tot ce a fost instalat suplimentar la Universitar, la Sf. Pantelimon, la Fundeni, deci peste tot unde s-au instalat.

Cifrele de acum nu pot să vi le spun, dar pot să le comunicați ulterior. Astăzi erau foarte puține paturi libere. Dacă am avut 1.532 de pacienți pe paturi ATI, deci cel puțin 1.532 de paturi există.

Dacă la 1.532 de paturi am avut zero paturi libere, trebuie să fie acest număr maxim pentru adulți. Dacă adăugăm la ele și copiii și cele de obstetrică-ginecologie, trecem peste 1.600, numai că noi astea nu le luăm în considerare, și luăm în considerare numai paturile care sunt de adulți.

Arafat:  Nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă pentru COVID. Dacă le iei pe toate, o să avem o problemă cu celelalte urgențe

Continuă Ministerul Sănătății, cei de acolo cu în continuare legături, discuții ca să găsească soluții pentru paturile de ATI.

Dacă numărul total de paturi de terapie intensivă este de aproape 4.000 în ziua de astăzi, diferența între paturile de COVID și paturi non-COVID este rezervată pentru celelalte urgențe. Nu avem cum să luăm toate paturile de terapie intensivă pentru COVID. Pentru că dacă le iei pe toate, o să avem o problemă cu celelalte urgențe, și vor sta ele în UPU să aștepte un pat de terapie intensivă.

De ce am luat terapie intensivă de la Foișor? Pentru că este o modernă, o bine pregătită și care nu sunt capacitate ocupată. Avea 3 pacienți, în mare parte post-operator.

Deci sunt 1.532 de paturi la terapie intensivă, capacitate atinsă acum două zile.

SURSA: DIGI24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide