BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rareș Bogdan, apel către Macron, în PE: Fiți fratele nostru mai mare!

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a susținut miercuri în plenul Parlamentului European un discurs în care l-a rugat pe președintele Franței Emmanuel Macron să intervină în procesul de aderare al României la spațiul Schengen. „Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dumneavoastră pentru noi. Nu abandonați România în afara zonei Schengen”, a spus Rareș Bogdan la Strasbourg.

„Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie”, a spus Bogdan. „Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători.”

Europarlamentarul român l-a citat pe Generalul Henri Berthelot în discursul său de la Strasbourg, amintind că acesta i-a numit pe români „familie” și că a contribuit la reorganizarea Armatei Române, ceea ce ne-a ajutat „să ne salvăm nu doar teritoriul, ci si identitatea națională. În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!”

Discursul susținut de Rareș Bogdan a avut loc în prezența eurodeputaților reuniți în plenul Parlamentului European de la Strasbourg și a președintelui Franței Emmanuel Macron, care s-a adresat de asemenea europarlamentarilor.

Rareș Bogdan: „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!”

„Domnule președinte”, i s-a adresat Rareș Bogdan lui Macron. „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.”

„Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulența manifestărilor extremiste în țara mea”, a spus Bogdan. „Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum aceasta, alimentează din plin retorica antioccidentală.”

Rareș Bogdan a spus că România „devine un poligon de încercare pentru populismul extremist antieuropean, pentru antisemitism.” El a făcut apel la sprijinul Franței: „Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dvs pentru noi, într-o Europă a valorilor și a solidarității!”

„Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afara zonei Schengen”, a cerut europarlamentarul român. „Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!”

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide