TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Răsturnare de situație: accizele la carburanți nu vor mai scădea – SURSE

Înjumătățirea accizei la carburanți, cerută de PSD, nu se va mai aplica, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Această măsură nu doar că ar încălca legislația europeană, care prevede un nivel minim al accizei, ci ar putea fi și ineficientă din cauza fluctuațiilor de pe piața petrolului, provocate de invazia Rusiei în Ucraina.

În schimb, în ceea ce privește măsurile legate de facturile la energie, noua ordonanță de urgență va prevedea de la 1 aprilie următoarele tarife pentru gazele naturale: 0,31 lei kwh la consumatorii casnici și 0,37 lei/kwh pentru IMM-uri.

La energia electrică, PSD propune trei categorii diferite de tarife: un tarif general (aproximativ 90% din populație) cu un consum sub 200 kwh, un tarif social (consum de până la 50 kwh) și un tarif pentru IMM-uri.

Prin viitoarea OUG, tariful general va fi plafonat la 0,8 lei/kwh, iar pentru consumatorii care beneficiază și de compensare tariful va ajunge la 0.68 lei /kwh.

Economedia a scris aici că scăderea la jumătate a accizei la carburanți va face ca România să încalce prevederile unei directive europene care stabileşte limite minime pentru accize, ceea ce înseamnă o posibilă confruntare cu Comisia Europeană sub forma unei proceduri de infringement.

De asemenea, mai reamintim că actualul ministru al Finanțelor Adrian Câciu critica în trecut, din poziția de analist economic, reducerea accizei la carburanți, despre care spunea că are „efect zero” la pompă și doar duce la pierderi de venituri la buget, pentru ca acum chiar el să propună în coaliția de guvernare această măsură, argumentând că va scădea prețul la pompă.

Foto: Pexels.com

Sursa: Economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide