TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Doi bărbați canadieni în vârstă de 68 de ani au descoperit că au fost schimbați la naștere în 1955, după ce au făcut teste ADN. Acum amândoi regretă că au aflat adevărul, relatează Insider.

„Am fost amândoi de acord că, dacă nimeni altcineva nu ar fi știut despre asta, am fi închis capitolul și nu am fi spus nimănui”, a mărturisit Richard Beauvais, unul dintre bărbați, pentru New York Times.

Totul a început în anul 2020, când Richard Beauvais, care este pescar și om de afaceri, a făcut un test ADN pe care l-a primit cadou de la fiica sa cea mare. El a declarat pentru Globe că a fost surprins de faptul că strămoșii lui sunt ucraineni, polonezi și evrei ashkenazi și nu indigeni și francezi, așa cum credea el.

Doi ani mai târziu, Evelyn Stocki a făcut un test ADN care a demonstrat că Beauvais era fratele ei biologic. Și-au dat seama ce s-a întâmplat după ce au aflat că fratele mai mic al lui Stocki, Eddy Ambrose, s-a născut în aceeași zi cu Beauvais, în același spital din Manitoba, Canada. Această descoperire a provocat o mare confuzie atât pentru Beauvais, cât și pentru Ambrose, care au dus vieți contrastante, deoarece au primit o educație foarte diferită de familiile lor.

Richard Beauvais a mărturisit că a simțit pe propria piele politicile brutale ale autorităților din Canada împotriva indigenilor în timpul copilăriei sale, deoarece a fost separat de mama sa Cree, ca parte a eforturilor de a asimila copiii indigeni în familii albe.

„Richard mi-a spus că probabil nu aș fi supraviețuit – a fost foarte brutal”, a spus Ambrose despre Beauvais pentru Times.

Ambrose, un tapițer pensionar, a avut o copilărie fericită, influențată de cultura catolică ucraineană. Astăzi, el reia legătura cu cultura sa metisă – sau cu ascendența mixtă indigenă și euro-americană – contactându-și noua familie extinsă.

„Viața mea a fost furată și nu o voi primi înapoi. Am pierdut acel timp. Dar există timpul de acum înainte”, a spus el pentru Globe.

Beauvais a mărturisit că a avut un sentiment de pierdere în momentul în care a aflat acest adevăr: „Chiar dacă am aflat că nu sunt nativ, în mintea mea, voi fi întotdeauna indigen”, a spus el.

În februarie, cei doi plănuiau să sărbătorească împreună 68 de ani de naștere în iunie.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide