BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

REACȚIA ENGIE ROMÂNIA VIZAVI DE DECLARAȚIILE PRIMARULUI CRISTIAN STAN REFERITOARE LA FACTURILE MAJORATE PENTRU LOCUINȚELE ANL

Declarația primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan referitoare la facturile majorate la gazele naturale pentru locuințele ANL a fost auzită, într-un final, de reprezentanții ENGIE România care ne-au transmis punctul de vedere al Companiei.

ENGIE Romania a preluat furnizarea de gaze naturale pentru Primăria Municipiului Târgoviște, proprietarul apartamentelor ANL din cartierul Sagricom, în regim de ultimă instanță, după ce furnizorul cu care încheiase contract a fost în imposibilitatea de a mai asigura continuitatea furnizării. Preluarea clienților în regim de ultimă instanță este reglementată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei pe baza unor criterii clar definite, printre care costul cel mai mic și capacitatea disponibilă de preluare. Furnizarea în regim de ultimă instanță se asigură pentru o perioadă temporară, iar clienții au posibilitatea de a contracta orice furnizor de pe piața de gaze naturale, aspect comunicat clienților de către ENGIE Romania.

În ceea ce privește nivelul de preț aplicat, acesta este determinat de creșterea fără precedent a prețurilor de achiziție, fiind o cerere foarte mare de gaze naturale și o ofertă insuficientă. Pentru furnizarea de ultimă instanță, necesarul de consum al clienților nu a putut fi anticipat, fapt pentru care ENGIE Romania este obligată să recurgă la achiziția de gaze naturale pe piața pe termen scurt, unde nivelul de preț este, în general, ridicat.

Având în vedere că situația nu este singulară, mai multe primării fiind în această situație, ENGIE Romania a inițiat demersuri pentru ca această categorie de clienți (entitatea contractantă este o persoană juridică dar beneficiarii finali sunt persoane fizice) să poată beneficia de schema de sprijin, respectiv de măsura compensării, așteptând în acest sens un răspuns de la autoritățile statului și de la ministerele de resort.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide