BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Recensământ 2022. S-a intrat într-o nouă etapă și nu doar despre amenzi este vorba, ce trebuie să faci, de fapt

Perioada în care românii se puteau autorecenza a luat sfârșit, recensământul intrând, din data de 31 mai în cea de-a doua etapă. Ar fi indicat să te informezi cu privire la obligațiile tale de cetățean, la ceea ce ai de făcut în continuare, deoarece recenzarea nu este opțională, iar refuzul de a participa se sancționează cu o amendă usturătoare.

Conform datelor oficiale anunțate de autorități, numeroși români au preferat să se ocupe singuri de autorecenzare. 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat până la data de 27 mai, ultima zi în care s-a putut realiza acest lucru.

Pentru început, trebuie să știi că dacă nu ai apucat să te autorecenzezi, nu este nicio problemă, doar că acum depinzi de vizita recenzorului la tine acasă.

Din 31 mai, recenzorii din toată țară încep să se deplaseze la adresele de reşedinţă obişnuită a populației.

”Pe 31 mai 2022, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, a transmis Institutul Național de Statistică (INS).

Cum recunoști un recenzor? Nu deschide ușa oricui

La nivel național, statul trimite în teren nu mai puțin de 20.000 de recenzori însărcinați cu această misiune, doar că există pericolul ca persoane neavizate să-și atribuie această calitate pentru a putea pătrunde în locuința ta. Din motive de precauție, trebuie să știi că poți recunoaște ușor un recenzor în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare.

E foarte important să știi că nu ai voie să refuzi recenzarea. Dacă nu te ai autorecenzat, trebuie să permiți recenzorului să-ți colecteze datele necesare. În cazul în care nu-i permiți accesul, riști o amendă de până la 5.000 de lei. De asemenea, ești obligat prin lege să furnizezi informații complete și mai ales corecte. în caz contrar, riști o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, conform prevederilor OUG 19/2020.

sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide