TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

REGULAMENT Festivalul-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” Ediţia a LIII – a, Târgovişte, 4 – 5 noiembrie 2021

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană  „I. H. Rădulescu”,  Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, desfăşoară în perioada 4 – 5 noiembrie 2021, a LIII – a ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, structurat pe patru secţiuni de creaţie: poezie, proză scurtă teatru scurt şi eseu.

Concursul se adresează creatorilor de literatură din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creaţie sau au publicat volume de autor.

Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii – care pot participa la una sau mai multe secţiuni – se vor prezenta la concurs cu un grupaj de maxim 10 titluri pentru secţiunea de poezie,  3 proze, însumând maximum 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese (inclusiv pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere. Pentru secţiunea eseu, este necesară o lucrare de circa 4–5 pagini, pe tema: „Scriitori târgovișteni” .

Lucrările trebuie editate în Word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon) şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), până la data de 30 octombrie 2021, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. Alexandru Ioan Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. Lucrările pot fi trimise și prin poşta electronică, la adresa de e-mail: strategiiculturale@yahoo.com; acestea vor fi însoţite de un motto, precum şi de un CV (care să cuprindă datele personale solicitate mai sus), organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei. Concurenţii care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminaţi din concurs.

Concurenţii care au obţinut un premiu la una dintre secţiuni, în ediţiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secţiune.

Nu vor participa la concurs lucrările care vor fi trimise după 30 octombrie 2021, data poştei.

Dacă măsurile impuse de autorități privind pandemia de Covid-19 ne vor permite, premianţii vor fi invitaţi de către organizatori la Târgovişte, în zilele 4 şi 5 noiembrie 2021, la manifestările organizate în cadrul Festivalului-concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” – ediţia a LIII – a, 2021.

Premiile vor fi acordate concurenţilor, în vechea Cetate de Scaun, cu ocazia festivităţii de premiere a concursului, ce va avea loc pe data de 5 noiembrie 2021.

Dacă aceste măsuri nu vor permite participarea fizică a concurenților, premierea se va face online. Detaliile tehnice vor fi anunțate pe site-ul www.cjcd.ro şi pe contul de Facebook al centrului. Premiile vor fi trimise prin poștă la adresa indicată în CV – ul concurentului.

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, www.cjcd.ro și pe contul de Facebook al centrului, în data de 5 noiembrie 2021.

Lucrările câștigătoare vor fi publicate în volumul “Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Laureaţi ai ediţiei a 53-a”.

 

Vor fi oferite următoarele premii:

Trofeul festivalului , în valoare de 1.000 lei.

Poezie:

1 – Premiul Naţional pentru Poezie = 500 lei

2 – Premiul al II-lea = 400 lei

3 – Premiul al III-lea = 300 lei

4 – Menţiune = 200 lei

 

Proză scurtă:

1 – Premiul Naţional pentru Proză = 500 lei

2 – Premiul al II-lea = 400 lei

3 – Premiul al III-lea = 300 lei

4 – Menţiune = 200 lei

 

Eseu:

1 – Premiul Naţional pentru Eseu = 500 lei

2 – Premiul al II-lea = 400 lei

3 – Premiul al III-lea = 300 lei

4 – Menţiune = 200 lei

 

Teatru scurt:

1 – Premiul Naţional pentru Teatru scurt = 500 lei

2 – Premiul al II-lea = 400 lei

3 – Premiul al III-lea = 300 lei

4 – Menţiune = 200 lei

 

Vor mai acorda premii speciale, constând în publicarea lucrării premiate, revistele: „Litere”, „Curier”, „Eroica”, „Impact”,„Bucureştiul literar şi artistic”, „Climate literare”, „Viaţa Basarabiei”, „Pro Arme”.

Relaţii suplimentare:

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa  telefon: 0245613112/ 0245611184; e-mail: strategiiculturale@yahoo.com, web www.cjcd.ro (unde vor fi publicate şi rezultatele finale).

Notă finală:

Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul-verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional, alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

                                                                                                          Director festival,

                                                                                                   Florian – Dan Georgescu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide