TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Reguli noi pentru români

România a fost inclusă în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Din acest motiv, care sosesc din România pot intra pe teritoriul Republicii Federale Germania doar cu câteva condiții speciale, printre care prezentarea unor documente.

Românii care vor să meargă în Germania sunt nevoiți să prezinte documentul prin care să facă dovada că sunt testați negativ la infecția cu coronavirus. Testele care sunt permise în aceste condiții sunt cele de tip Real Time PCR. Acestea trebuie efectuate cu maxim 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul țării.

 

Dacă nu au test, românii sunt obligați să prezinte documentul prin care dovedesc efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva virusului. Vaccinul utilizat trebuie să fie unul omologat.

Persoanele care prezintă doar testul negativ pentru infecția cu virusul vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Carantina se poate încheia dacă, după cinci zile, călătorii transmit un nou test negativ. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au obligația de a rămâne în carantină 5 zile de la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Cei care merg în Germania pot prezenta și un document care să confirme legal trecerea prin boală. Documentul nu poate fi emis decât de un laborator medical specializat, iar perioada de boală trebuie să fie cuprinsă între 28 zile și cel mult 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide