TRENDING
  • 18:27 » Cinci zile de sărbătoare pentru dâmbovițeni! Încep Zilele Județului Dâmbovița! Ce activități și evenimente sunt programate, astăzi, 31 mai
  • 18:27 » Bărbat cercetat de polițiști după ce a comercializat vopsea contrafăcută, sub brandul unui producător din Târgoviște
  • 18:26 » Nereguli grave în mai multe depozite de fructe și legume din județul Dâmbovița! Inspectorii ANSVSA au dat amenzi drastice
  • 18:25 » Pericol public! Taximetrist din Dâmbovița, prins beat și fără centură de siguranță în trafic
  • 18:25 » Un copil de 12 ani a murit după ce a fost lovit de o betonieră, în localitatea Ștefan cel Mare din Vaslui
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Covid: Regulile privind măștile de față și trecerile Covid se vor încheia în Anglia

Măsurile din Planul B ale Angliei se vor încheia de joia viitoare, cu acoperirea feței obligatorii în locuri publice și ambele pașapoarte Covid renunțate, a anunțat Boris Johnson. Premierul a mai spus că guvernul va renunța imediat la sfaturile sale pentru ca oamenii să lucreze de acasă. Premierul a spus că Anglia revine la „Planul A” din cauza amplificatoarelor și a modului în care oamenii au urmat măsurile din Planul B.

El le-a spus parlamentarilor că oamenii de știință cred că valul Omicron a atins apogeul la nivel național. La o conferință de presă la Downing Street, secretarul pentru Sănătate Sajid Javid a declarat: „Acesta este un moment de care putem fi cu toții mândri.

„Este o amintire a ceea ce poate realiza această țară când lucrăm cu toții împreună”.

Dar, a spus el, aceasta nu ar trebui văzută ca „linia de sosire”, deoarece virusul și variantele viitoare nu pot fi eradicate, ci „trebuie să învățăm să trăim cu Covid în același mod în care trăim cu gripa”.

El i-a îndemnat pe oameni să continue să ia măsuri pentru a ține virusul la distanță, inclusiv spălarea mâinilor, ventilarea camerelor și autoizolarea dacă sunt pozitive – și i-a presat pe cei care nu au fost vaccinați să se prezinte pentru a-și face lovituri.

Anterior, într-o declarație adresată parlamentarilor din Camera Comunelor, premierul a spus:

Pașapoartele obligatorii Covid pentru intrarea în cluburi de noapte și evenimente mari s-ar termina, deși organizațiile ar putea alege să folosească permisul NHS Covid dacă doresc

Oamenii nu ar mai fi sfătuiți să lucreze de acasă și ar trebui să discute cu angajatorii revenirea la birouri

Măștile de față nu vor mai fi obligatorii, deși oamenii sunt sfătuiți în continuare să poarte măști în spații închise sau aglomerate și atunci când se întâlnesc cu străini.

De joi, elevii de liceu nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în sălile de clasă, iar îndrumările guvernamentale cu privire la utilizarea lor în zonele comune vor fi eliminate „în scurt timp”

În zilele următoare sunt așteptate anunțuri suplimentare privind relaxarea regulilor de călătorie și restricțiile privind vizitele la domiciliu în Anglia, a adăugat Boris Johnson.

„Planul B a fost o catastrofă pentru cafeneaua noastră”
Infecțiile cu Covid scad în Marea Britanie, spune ONS
Cum se schimbă regulile Covid săptămâna viitoare?

Premierul a mai spus că guvernul intenționează să pună capăt cerinței legale pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid de a se autoizolare – și să o înlocuiască cu sfaturi și îndrumări.

Reglementările actuale referitoare la autoizolare expiră pe 24 martie. Domnul Johnson a spus că se așteaptă să nu le reînnoiască atunci – și a sugerat că această dată ar putea fi anticipată dacă datele o permit.

Sursa bbc.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide