BREAKING NEWS
  • 20:50 » Badantă româncă, bătută cu bastonul și legată cu o curea de către bătrânul italian pe care îl îngrijea
  • 20:13 » Amenințare cu bombă la complexul Bega din Timișoara
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Covid: Regulile privind măștile de față și trecerile Covid se vor încheia în Anglia

Măsurile din Planul B ale Angliei se vor încheia de joia viitoare, cu acoperirea feței obligatorii în locuri publice și ambele pașapoarte Covid renunțate, a anunțat Boris Johnson. Premierul a mai spus că guvernul va renunța imediat la sfaturile sale pentru ca oamenii să lucreze de acasă. Premierul a spus că Anglia revine la „Planul A” din cauza amplificatoarelor și a modului în care oamenii au urmat măsurile din Planul B.

El le-a spus parlamentarilor că oamenii de știință cred că valul Omicron a atins apogeul la nivel național. La o conferință de presă la Downing Street, secretarul pentru Sănătate Sajid Javid a declarat: „Acesta este un moment de care putem fi cu toții mândri.

„Este o amintire a ceea ce poate realiza această țară când lucrăm cu toții împreună”.

Dar, a spus el, aceasta nu ar trebui văzută ca „linia de sosire”, deoarece virusul și variantele viitoare nu pot fi eradicate, ci „trebuie să învățăm să trăim cu Covid în același mod în care trăim cu gripa”.

El i-a îndemnat pe oameni să continue să ia măsuri pentru a ține virusul la distanță, inclusiv spălarea mâinilor, ventilarea camerelor și autoizolarea dacă sunt pozitive – și i-a presat pe cei care nu au fost vaccinați să se prezinte pentru a-și face lovituri.

Anterior, într-o declarație adresată parlamentarilor din Camera Comunelor, premierul a spus:

Pașapoartele obligatorii Covid pentru intrarea în cluburi de noapte și evenimente mari s-ar termina, deși organizațiile ar putea alege să folosească permisul NHS Covid dacă doresc

Oamenii nu ar mai fi sfătuiți să lucreze de acasă și ar trebui să discute cu angajatorii revenirea la birouri

Măștile de față nu vor mai fi obligatorii, deși oamenii sunt sfătuiți în continuare să poarte măști în spații închise sau aglomerate și atunci când se întâlnesc cu străini.

De joi, elevii de liceu nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în sălile de clasă, iar îndrumările guvernamentale cu privire la utilizarea lor în zonele comune vor fi eliminate „în scurt timp”

În zilele următoare sunt așteptate anunțuri suplimentare privind relaxarea regulilor de călătorie și restricțiile privind vizitele la domiciliu în Anglia, a adăugat Boris Johnson.

„Planul B a fost o catastrofă pentru cafeneaua noastră”
Infecțiile cu Covid scad în Marea Britanie, spune ONS
Cum se schimbă regulile Covid săptămâna viitoare?

Premierul a mai spus că guvernul intenționează să pună capăt cerinței legale pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid de a se autoizolare – și să o înlocuiască cu sfaturi și îndrumări.

Reglementările actuale referitoare la autoizolare expiră pe 24 martie. Domnul Johnson a spus că se așteaptă să nu le reînnoiască atunci – și a sugerat că această dată ar putea fi anticipată dacă datele o permit.

Sursa bbc.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide