TRENDING
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Reprezentanţii ACCEPT vor merge luni, de la ora 14.00, la Primăria Capitalei pentru a discuta despre organizarea Bucharest Pride 2021. Aceştia precizează că nu vor accepta nicio altă rută alternativă pentru participanţii la marş şi care îi va „readuce în conul de umbră” din care s-au zbătut să iasă în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. „Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, mai precizează asociaţia, relatează News.ro.

„Astăzi, de la ora 14:00, ne vom duce din nou la Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB) pentru a discuta despre măsurile de siguranţă în vederea organizării Marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei, un eveniment cu 15 ani de istorie, care celebrează iubirea şi libertatea. Rămânem fermi pe poziţii şi nu vom accepta nicio altă rută alternativă nesigură pentru participanţi sau care ne va readuce în conul de umbră din care ne-am zbătut să ieşim în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază. Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 17, ne revedem pe Cale Victoriei.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti i-a invitat pe reprezentanţii Asociaţiei ACCEPT pentru luni, ora 14.00, la o nouă rundă de discuţii. PMB a mai făcut vineri precizări cu privire la evenimentul organizat de Noua Dreapta şi anume că „solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500 şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei- Piaţa Romană-Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv «Străzi deschise»”.

Reprezentanţi ai comunităţii LGBT s-au adunat, vineri, la sediul Primăriei Capitalei, pentru a protesta faţă de faptul că autoritatea locală nu şi-a dat acordul pentru organizarea marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Primăria Capitalei a transmis că s-au oferit mai multe opţiuni Asociaţiei ACCEPT, întrucât pe Calea Victoriei s-ar crea o densitate mare de oameni, iar forţelor de ordine le-ar fi dificil să asigure protecţia manifestanţilor.

Sursa: G4 Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide