TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Zeci de mii de protestatari au luat cu asalt, sâmbătă, reședința președintelui Gotabaya Rajapaska, din Colombo, capitala statului Sri Lanka, cerând demisia acestuia. Șeful statului a reușit să fugă cu doar câteva minute înainte ca manifestanții să invadeze curtea palatului prezidențial. Oamenii au cerut demisia președintelui chiar din reședința acestuia.

ACTUALIZARE 15:55 Prim-ministrul din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a acceptat să demisioneze după ce șefii de partid din parlament au cerut demisia sa și a președintelui.

Purtătorul de cuvânt al premierului, Dinouk Colambage, a spus că Wickremesinghe le-a spus parlamentarilor că va demisiona când toate partidele s-au pus de acord pe formarea unui nou guvern.

ACTUALIZARE 14.20. Oamenii care au intrat în reședința prezidennțială scandează și îi cer demisia, după cum arată imaginile de pe un live stream postat pe YouTube.

Imaginile postate pe rețelele sociale arată cum zeci de mii de oameni sunt adunați în fața reședinței președintelui și încearcă să intre.

Prim-ministrul din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a convocat o reuniune de urgenţă a guvernului pentru a discuta o „rezolvare rapidă” a crizei politice în curs, după ce Gotabaya Rajapaksa a părăsit reşedinţa oficială.

Wickremesinghe, care este următorul în linia de succesiune dacă Rajapaksa demisionează, i-a invitat pe liderii partidelor politice să participe la reuniune şi a cerut, de asemenea, ca Parlamentul să fie convocat de urgenţă pentru a discuta criza, a anunţat biroul său într-un comunicat.

Știrea inițială: Preşedintele Gotabaya Rajapaksa, a fugit sâmbătă din reşedinţa sa oficială din capitala Colombo, cu câteva minute înainte ca ea să fie luată cu asalt de manifestanţi care i-au cerut demisia, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul apărării, potrivit Agerpres.

“Preşedintele a fost escortat într-un loc sigur”, a precizat această sursă. “Este în continuare preşedintele, este protejat de o unitate militară”, a adăugat ea.

Canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu sute de persoane escaladând gardurile palatului prezidenţial din centrul capitalei.

Zeci de mii de persoane au participat anterior la o manifestaţie în cadrul căreia s-a cerut demisia lui Gotabaya Rajapaksa, considerat responsabil de criza economică fără precedent care loveşte Sri Lanka şi care a provocat o inflaţie galopantă şi grave penurii de carburant, electricitate şi alimente.

Vineri, forţele de ordine au impus o interdicţie de circulaţie pentru a încerca să-i descurajeze pe protestatari să iasă în stradă, dar această măsură a fost ridicată după ce partidele de opoziţie, militanţi pentru drepturile omului şi baroul ţării au ameninţat cu acţiuni în instanţă împotriva şefului poliţiei.

Interdicţia a fost în orice caz în mare parte ignorată de manifestanţi, dintre care unii chiar au forţat sâmbătă autorităţile feroviare să-i urce în trenuri către Colombo pentru a participa la protest, au declarat responsabil locali pentru AFP.

Potrivit Reuters, care citează surse spitaliceşti, cel puţin 21 de persoane, între care doi poliţişti, au fost rănite şi spitalizate în timpul protestelor.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide