BREAKING NEWS
  • 0:24 » Trump a primit finanțări de un miliard de dolari pentru rețeaua sa socială
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cea mai mare dovadă a veridicității acestor însușiri a fost pusă pe tapet puțin mai târziu… Atunci când o mână de români dârzi și iubitori de țară au decis să se opună modului în care semeni lor erau prigoniți. Astfel, cu arma în mână și cu Dumnezeu în gând au plecat în munți pentru a trăi liber și pentru a lupta în taină pentru cei apropiați.

 

Perioada comunistă a fost o adevărată pată neagră asupra vieții și traiului liniștit, lipsit de ură, dezbinare al regiunii Transilvaniei, zonei Făgărașului mai exact.

 

În realitate însă, luptătorii împotriva acestui regim voiau să evite cu orice preț colectivizarea și evident, secătuirea unui tărâm pe care îl iubeau mai presus decât propriile vieți.

Una dintre personalitățile marcante ale României, fost scriitor, publicist, editorialist și politician, Octavian Paler, originar din satul Lisa, același de unde mulți partizani au luat calea codrilor, amintea cu durere despre acest episod de grea încercare al românilor locului.

Dumitru Opriș, fost partizan, originar din satul Hurez de lângă Făgăraș, nu doar că s-a alăturat cu toată rațiunea ideologiei băieților din munți, ci i-a găzduit pe mulți dintre aceștia în șura casei.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide