BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 21:38 » Gabriela Firea, senator PSD, a comentat lista de miniștri ai cabinetului Cioloş precizând că toate acele numiri “nu excelează în realitate”, unii dintre ei fiind principalii responsabili pentru catastrofa sanitară în care se afla România, în acest moment. Biroul Național al USR a agreat, astăzi, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului. ADVERTISING Mai mult, Dacian Cioloş a precizat că indiferent de situație crede că și pentru PSD tot USR poate fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează: „Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată”. Analizând lista şi declarația lui Dacian Cioloş, Gabriela Firea, senator PSD, s-a arătat mirată reamintind că “preşedintele USR a spus în mai multe declarații că nu este un politician cinic şi că nu îşi gândește strategia politică şi următorii pași mânat de sentimente cinice”. „Cum poţi să spui aşa ceva ca politician serios, responsabil votați-mă, sunt foarte slab şi eu şi echipa mea dar votați-mă că în felul acesta scăpați de mine. Şi în toată această discuție unde este ţara, unde e România, unde sunt Românii. Voiam să remarc pe lângă celelalte peroane care excelează în domeniile de activitate pe care le aveau sub fotografii, că ele nu excelează în realitate, să mă refer la doamna ministru propus al Sănătăţii Ioana Mihăilă. Mare parte din catastrofa în care ne aflăm este şi din cauza domniei sale. Pentru că toată vara nu au mișcat un deget la ministerul Sănătăţii pentru a realiza acele achiziții de medicamente necesare spitalelor în valul 4. Aceasta este performanta doamnei Mihăilă. Şi a pierdut 4,7 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru teste rapide care ar fi fost foarte necesare acum la începerea şcolii. Aceștia sunt oamenii”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.
 • 21:26 » Trei jucători de la naționala U21, scandal monstru la revenirea din Spania: Reghecampf i-a dat de gol
 • 21:08 » Președintele Colegiului Medicilor: susțin ridicarea licenței pentru medicii care răspândesc fake news în spațiul public
 • 21:02 » PSD dă lovitura în Parlament: aduc o petiție cu peste 175.000 de semnături
 • 20:30 » VIDEO Germania: Trei oameni au murit într-un accident de elicopter. Momentul prăbușirii

România ”digitală”: Achiziție centralizată de 3,6 miliarde de coli de hârtie pentru instituțiile de stat din toată țara

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a lansat în SICAP o licitație cu o valoare maximală de 106 milioane lei pentru achiziționarea de coli de hârtie A3 și A4 pentru o mie de instituții de stat din toată România.

În descrierea licitației e trecută și componenta cantitativă: “Cantitatea minimă estimată a AC este de 3.812.603 topuri din care 3.728.128 topuri hârtie A4 si 84.475 topuri hârtie A3. Cantitatea maximă estimată a AC este de 7.333.736 topuri din care (7.061.641 top hârtie A4 si 272.095 top hârtie A3)”. Cele 7,3 milioane de topuri de hârtie vor fi folosite pentru fotocopiere și xerox, arată ONAC.

La o cantitate de 500 de coli, atât cât este conținutul unui top standard, de tipul celor cerute, atât A3 cât și A4, ar rezulta că ONAC dorește să cumpere până la 3,6 miliarde de coli de hârtie pe care să le “împrăștie” pe la toate instituțiile de stat.

Contractul scos la licitație este tip cadru, împărțit în 7 contracte subsecvente, pe zone geografice din țară, firmele interesate putând depune licitație pentru un contract subsecvent sau mai multe. ONAC estimează un cost mediu de 2,79 euro pe topul de hârtie A4 și 5,29 euro pe topul de hârtie A3.

Livrarea topurilor se face pe o perioadă începând de la semnarea contractului (estimat 1 noiembrie 2021) și până la sfârșitul anului 2023, la sediile ONAC desemnate pe zonele geografice.

Ofertele se pot depune până în 27 iulie. Criteriile de departajare a câștigătorului sunt 2: prețul ofertei(85%) și prezentarea unei etichete PEFC (Programul pentru Aprobarea Certificării Forestiere)/FSC (Forest Stewardship Council) sau echivalent(15%).

Trebuie precizat că achiziția de hârtie pe care o face acum ONAC nu preuspune că, individual, fiecare dintre entitățile de stat nu pot cumpăra și ele, la rândul lor, hârtie. Acelea sunt alte licitații, care, în mod normal sunt urcate în SICAP.

ONAC este înființată din 2018 și este în subordinea Ministerul Finanțelor și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.  Scopul ei este să asigure o abordare centralizată a achizițiilor de stat, printer motive fiind un control mai efficient al resurselor alocate dar și posibilitatea de a obține prețuri mai bune din piață. Aici este Nota de Fundamentare ce însoțește OUG ce a înființat ONAC.

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide