TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România Digitală: Contract-cadru de 5 milioane de euro pentru plicurile pe care le trimite Fiscul datornicilor la stat

Ministerul Finanțelor a scos la licitație un contract-cadru de 25 de milioane lei, pe patru ani, care vizează toate aspectele de logistică din spatele celebrelor plicuri pe care le trimite ANAF persoanele fizice și juridice care apar în evidențele sale cu obligații restante.

Achiziția pe care o fac Finanțele, prin SICAP, poartă numele “Servicii de procesare, matriţare, printare, anvelopare cartare, scanare, gestionare (arhivare) de date şi distrugere plicuri retur”. Ea este formată din acordul-cadru mare, care poate fi împărțit în patru contracte subsecvente, fiecare dintre ele, pe cel puțin 12 luni, și are o particularitate: obligatoriu, firma câștigătoare trebuie să desfășoare activitățile la Imprimeria Rapidă ANAF de la Vâlcea.

Criteriile de departajare a participanților la licitație sunt 70% prețul ofertei. Restul de până la 100%  sunt criterii precum experiența personalului-cheie implicat,  demonstrarea unei metologii adecvate de abordare a contracutlui și o planificare atentă a resurselor financiare și de personal.

Cu privire la Imprimeria Rapidă ANAF Vâlcea, trebuie precizat că de ani buni conducerea ANAF se plânge că este o mare generatoare de costuri și că digitalizarea cât mai rapidă ar reduce această risipă de bani. Cu toate acestea, unitatea rezistă, și rezistă prin contracte pe termen lung.

În 2016, spre exemplu, șeful de atunci al Fiscului, Dragoș Doroș, preciza că imprimeria costă Fiscul 10 milioane de euro pe an. “Dar pe mine mă interesează faptul că noi avem costuri cu această unitate de imprimare rapidă. Costă zece milioane de euro. Pe an. Atât costă acest sistem de imprimare rapidă. Procedura de împlicuire, distribuire. În plus față de asta, randamentul acestui tip de notificare nu este cel pe care îl așteptăm. Și foarte multe scrisori se și întorc. Problema asta este – costă foarte mult și sistemul nu își îndeplinește menirea inițială. Dorim să trecem în regimul informatic cu totul”, preciza Doroş.

Faptul că, prin contactul scos acum în SICAP, Fiscul externalizează o parte din costurile cu Vâlcea scade din costurile cu această unitate este un lucru pozitiv, dar, pe de altă parte, și după 5 ani de la mult dorita digitalizare, Fiscul încă se ocupă, și, încă cel puțin 4 ani, se va mai ocupa, cu trimiterea plicurilor către datornici arată că drumul digitalizării este lung.

Detaliat, câștigătoarea licitației se va ocupa cu : “a) serviciile de proiectare, executare şi modificare la cerere, a matriţelor de imprimare, pentru toate actele administrativ – fiscale care se imprimă centralizat; b) servicii de prelucrare date și printare: – serviciile de procesare a datelor primite şi printarea lor, monocrom şi/sau color (după caz) – printarea documentelor de tip: brosuri, carti, flyere , pe baza datelor şi intrucţiunilor de printare/finisare c) servicii de anvelopare (împlicure) în plicurile personalizate ANAF, printare de date variabile pe confirmarea de primire şi cartare pe oficii poştale; d) servicii de ambalarea în colete; e) serviciile de finisare a documentelor tip carte, broşură, flayer, pliant prin metoda de broşare, capsare, pliate; f) serviciile de control al calităţii proceselor de imprimare, anvelopare şi printare de date variabile pe confirmarea de primire; g) serviciile de predare a trimiterilor finalizate la oficiul poştal; h) serviciile de gestionare a datelor primite de la oficiul poştal (confirmări de primire şi retururi); i) serviciile de scanare si arhivare: – Serviciile de scanare şi arhivare a confirmărilor de primire / plicurilor retur primite de la oficiul poştal”.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide