BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România – locul 2 în UE la oscilația prețurilor la carburanți

În ultimele două decenii, prețurile la carburanți și la lubrifianți pentru transportul personal în Uniunea Europeană au fost extrem de volatile, se arată într-o analiză Eurostat. Potrivit datelor Eurostat, România se situează pe poziția a doua în acest clasament, în urma Luxemburgului.

Departamentul Comisiei Europene pentru statistici în cadrul UE a anunțat că această volatilitate a devenit recent foarte pronunțată, rata anuală de variație urcând de la un minim de -20% în luna mai 2020, la +23% în septembrie 2021.

România – locul 2 în UE la oscilația prețurilor la carburanți

Astfel, în luna a noua a acestui an, Luxemburg a înregistrat cea mai ridicată rată anuală de variație la prețurile carburanților dintre toate țările membre ale UE în ceea ce privește oscilația prețurilor la carburanți (+31%).

Pe locurile următoare se situează România și Slovenia, ambele cu o rată a variației de +29%. La polul opus, cele mai scăzute rate anuale ale inflației au fost consemnate în Irlanda (+15%), Italia, Finlanda și Grecia (toate +18%).

Cele mai recente fluctuații similare s-au înregistrat în urmă cu mai bine de zece ani, atunci când rata anuală de variație a urcat de la -19% în iulie 2009 la +20% în martie anul următor.

Sursa promotor

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide