BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România rămâne în pană de polițiști? Introducerea Certificatului Verde ar bloca Sistemul! Dumitru Coarnă: ‘Am funcționa pe avarie’

Dumitru Coarnă, deputat PSD și fost președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, trage un puternic semnal de alarmă.

Coarnă susține că, dacă s-ar impune Certificatul Verde prin polițiști, s-ar bloca Sistemul.

Deputatul social-democrat a explicat, pentru Jurnalul Național, că polițiștii ar avea două soluții: ori pleacă, ori se vaccinează. Însă, foarte mulți dintre oamenii legii nu sunt de acord cu vaccinarea.

Va fi o mare problemă, pentru că oamenii au două soluții: ori pleacă, ori se vaccinează. Dacă ar pleca 50% din efective, am funcționa pe avarie, cu mai puțin de 50% din schemă, dacă ne referim la operativi. Problema cea mai gravă este că din 20.000, 10.000 avem deficit în mediul rural, adică un deficit de peste 50%, ceea ce nu se va putea acoperi, nici măcar dacă aducem din sursă externă. Se va bloca sistemul”, a declarat , pentru Jurnalul, Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), actualmente deputat PSD.

După introducerea noilor restricții, polițiștii au criticat Guvernul și CNSU

Începând de luni, 25 octombrie, au intrat în vigoare o serie de noi restricții impuse de Guvern și Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru combatarea pandemiei de COVID-19. Printre altele, a fost dispusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate și reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă. De asemenea, o altă măsură importantă este cea care interzice accesul persoanelor nevaccinate în magazinele neesențiale. Totodată, accesul în instituțiile publice este condiționat de prezentarea „Certificatului Verde”, am scris la 25 octombrie AICI.

Am vrut să aflăm și părerea polițiștilor despre introducerea acestor restricții. Președintele executiv al SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a declarat, pentru Bugetul.ro, că noile sarcini trasate rup din timpul ce ar trebui alocat pentru adevăratele atribuții ale polițiștilor.

Gestionarea execrabilă a crizei pandemice și incoerența măsurilor restrictive afectează, în mare măsură și activitatea de zi cu zi a colegilor mei.

Evident că sarcinile trasate în cadrul acțiunilor pe linia Legii 55/2020 “rup” din timpul alocat îndeplinirii adevăratelor atribuții de serviciu, calitatea serviciului polițienesc în slujba cetățeanului având de suferit.”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Bogdan Bănică.

SNPPC: „Nu avem o problemă cu purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate”

În urmă cu circa două săptămâni, președintele SNPPC, Marius Ionescu, declara, pentru Bugetul.ro, că sindicatul său nu are nicio problemă cu purtarea măștii de protecție în spațiul public, în zonele aglomerate.

Marius Ionescu ne-a explicat că ar fi trebuit introdusă testarea la frontieră atât a persoanelor vaccinate, cât și a celor nevaccinate. Însă, nici acum autoritățile decidente nu au dat curs la solicitările sale.

Noi nu avem o problemă cu purtarea măștii de protecție în spațiul public, în zonele aglomerate, subliniez lucrul ăsta. Pentru că i-am și transmis ministrului de Interne și văd că domnia sa a modificat acel ordin, pentru că este aberant să porți masca de protecție dacă desfășori activități individuale, adică dacă tu mergi pe stradă și ești singur. Și iar, am mai spus-o, măsurile astea, care sunt la ora actuală, sunt depășite, pentru că nu s-a început cu un lucru elementar: cu testarea la frontieră. 

(…) La frontieră, toată lumea trebuia testată. Indiferent că ai trecut prin boală, că n-ai trecut prin ea, că ești vaccinat, că nu ești vaccinat, toată lumea trebuia testată la frontieră”,a afirmat, pentru Bugetul.ro, șeful SNPPC.

sursa: bugetul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide