TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

România trece la ora de iarnă. Cum ne afectează organismul

Trecerea la ora de iarnă va avea loc în acest an, în noaptea dintre 30 şi 31 octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ora 4:00 va deveni ora 3:00 şi vom dormi mai mult cu o oră.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Anul 2021 ar putea fi ultimul an în care se va mai trece la ora de iarnă

Țările europene au adoptat acest sistem de ora de vară – ora de iarnă secolul trecut, cu scopul de a utiliza la maximum lumina în serile de vară și în diminețile de iarnă, fiind constatată necesitatea acesteia în mai multe sectoare de activitate, precum agricultura.

În martie 2019, Parlamentul European a votat pentru a pune capăt practicii de ajustare a ceasurilor cu o oră, în primăvară și toamnă.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Schimbarea orei ne poate afecta organsimul

Medicii spun că, după schimbarea orei, ne putem confrunta cu insomnii, oboseală, nervozitate, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, din cauza dereglării programului de somn.

„Unele persoane prezintă tulburări de adaptare. Oganismul uman are o ritmicitate: zi, noapte, somn, veghe.

În momentul în care apare deplasarea orelor de somn, apare o perturbare”, a declarat medicul Valentina Boboc pentru Digi24.

Totodată, oboseala vine în urma absenței luminii solare.

Copiii si vârstnicii sun cele mai afectate categorii de schimbarea ore.

Sursa:Romania24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide