BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România va avea 18.000 de staţii de încărcare pentru mașinile electrice

Veste bună pentru proprietarii români de mașini electrice, care, în următorii patru-cinci ani, vor beneficia de o rețea de 18.000 de stații de încărcare în toată țara.

Rețeaua de stații de încărcare va fi realizată din bani proveniți de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). AFM va lansa în cel mult două săptămâni programul prin care administraţiile locale vor putea accesa bani pentru staţiile de încărcare, după cum a anunțat Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Programul pentru staţiile de încărcare va fi lansat în maximum două săptămâni. Am aprobat ghidul şi probabil va fi publicat săptămâna aceasta sau cea viitoare în Monitorul Oficial. Trebuie să construim această infrastructură de încărcare care în vestul Europei este bine pusă la punct. Vom finanţa peste 2.000 de staţii de încărcare pentru unităţile administrativ-teritoriale, mai vine şi PNRR cu peste 15.000 de staţii şi în patru-cinci ani vom ajunge la 18.000 de staţii de încărcare în România din aceste fonduri”, a declarat ministrul Barna într-o conferinţă de presă.

Ajutor pentru companiile de transport

Cu siguranță că, odată cu dezvoltarea rețelei autohtone de staţii de încărcare pentru mașinile eletrice va creşte şi interesul românilor pentru a-şi achiziționa o astfel de mașină cu zero emisii.

Ministrul Tanczos Barna a mai precizat că şi pentru schimbarea flotelor de maşini ale companiilor de transport se vor acorda ajutoare de stat. „Este nevoie de scheme de ajutor de stat pentru companii pentru a-şi schimba flotele. În momentul de faţă, România se concentrează pe oferirea de ajutoare pentru persoanele fizice, prin programul Rabla, dar flotele nu sunt încă susţinute, acolo este o discuţie privind un ajutor de stat, iar schemele trebuie gândite, trebuie notificate. Multe dintre ele vor veni prin PNRR. Nu este suficient să susţinem persoanele fizice, dar trebuie să acordăm sprijin pentru companiile care au zeci, sute de maşini în oraşe, un sprijin pentru trecerea la mobilitatea verde”, a mai adăugat Ministrul Mediului.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide