TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

România solicită Egiptului îngrăşăminte, în timp ce Egiptul caută să importe mai multe cereale de la noi. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost primit ieri, la Cairo, de omologul său egiptean, cu care a discutat despre relaţiile economice dintre cele două state.

La final, premierul României a precizat că au fost identificate multe oportunităţi de cooperare.

România vrea îngrăşăminte din Egipt şi dă la schimb cereale

Oficialul african a apreciat România ca fiind “unul dintre principalii producători de cereale din Europa şi din lume”. Şi a declarat că poate oferi acces companiilor româneşti în Egipt, iar printr-un parteneriat similar, firmele egiptene să aibă mai mult acces la Uniunea Europeană.

“Va trebui să vedem ce putem face mai mult împreună, ţinând cont de acest nou context al invaziei Rusiei în Ucraina, care afectează nu numai ţările de la graniţa şi din proximitatea conflictului, ci şi celelalte ţări”, a declatat Nicolae Ciucă, premierul României.

“Am avut privilegiul să-i prezint Excelenţei Sale competivitatea industriei Egiptului şi a agriculturii, dar şi alte avantaje, mai exact producţia fertilizatorilor şi, evident, petrochimicale, alături de alte bunuri pe care Egipt le poate exporta în România”, a spus și Mostafa Madbouly, premierul Egiptului.

Nicolae Ciucă, întâlnire cu preşedintele statului nord-african

Vizita lui Nicolae Ciucă se va încheia astăzi.

Duminică, programul începe la ora 11.00, cu convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, urmate la 12.30 de întrevederea cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, în cadrul căreia vor fi prezentate proiecte in domeniul energiei.

Nicolae Ciucă va participa, împreună cu prim-ministrului Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, la Forumul de afaceri Egipt-România , unde va rosti o alocuţiune. Ulterior, prim-ministrul român participă, împreună cu prim-ministrului Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, la ceremonia de semnare a unor Memorandumuri bilaterale de înţelegere.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide