TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul II din 2021 5.573 lei pe gospodărie şi 2.196 lei pe persoană, iar cheltuielile totale au fost, în medie, de 4.709 lei lunar pe gospodărie și 1.855 lei pe persoană şi au reprezentat 84,5% din nivelul veniturilor totale, potrivit INS. Conform INS, veniturile băneşti au fost, în medie, de 5.230 lei lunar pe gospodărie (2060 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 343 lei lunar pe gospodărie (135 lei pe persoană). Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri, adică 69,1% din veniturile totale ale gospodăriilor.

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (19,3%), veniturile în natură (6,1%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (5,1%), veniturile din agricultură (1,8%), veniturile din activităţi neagricole independente (1,6%), precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (1,1%). Porivit INS, principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).

Astfel, în trimestul doi din 2021, 60,5% din cheltuieli sunt cheltuieli de consum, 33,7% sunt impozite și contribuții, 1,8% sunt cheltuieli pentru producție, 0,5% cheltuieli pentru investiții, iar 3,5% reprezintă alte cheltuieli.

Sursa: Știri pe surse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide