BREAKING NEWS
  • 21:06 » Incendiu de proporții la o hală din Timișoara (FOTO/VIDEO)
  • 20:50 » Un bărbat a refuzat să oprească la semnalul polițistului, l-a lovit cu mașina și a fugit
  • 20:48 » Și-a lăsat nevasta și copiii pentru o refugiată ucraineancă pe care a primit-o în casă
  • 20:44 » Variola maimuței. Ce este, cum se transmite și cât de gravă e boala? OMS: „Acesta nu este un eveniment obișnuit”
  • 20:39 » Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Cîmpeanu: Notele și-au pierdut foarte mult din relevanță
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Românii spun „ADIO” animalelor de companie ținute la bloc. Decizia este oficială. Toți iubitorii de animale trebuie să știe asta.

Curtea de Apel din Timișoara a definitivat o decizie majoră asupra deținătorilor de animale de companie.

Decizia vine ca o completare a hotărârii Consiliului Local din anul 2007. Pe atunci se decidea că persoanele care vor să dețină un animal de companie la bloc trebuie să obțină acordul tuturor vecinilor săi. Bineînțeles, acestă decizie a fost contestată, doarece stăpânii de animale au considerat-o ilegală.

FOTO: Apartament bloc in Targoviste, Strada Libertatii, nr.4 , Bloc A3A,

FOTO: Apartament bloc in Targoviste, Strada Libertatii, nr.4 , Bloc A3A,

 

 

 

 

 

 

Ce au stabilit magistrații?

În acest context, magistrații au stabilit  sentinţa finală într-un dosar în care o femeie, susţinută de o asociaţie de protecţie a animalelor, a solicitat anularea hotărârii de Consiliu Local. Este vorba despre hotărârea prin care, pe lângă acordul vecinilor, trebuie să prezinți și acordul final al Asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor.

Românii spun „adio” animalelor de companie ținute la bloc. Decizia este oficială
Conform informațiilor oferite de cea care a contestat hotarârea Consiliului Local, aceasta susține că nu este legal ce cere Consiliul. Aceasta crede „condiţionarea deţinerii de animale de companie în apartamente de acordul expres al vecinilor limitrofi, astfel cum s-a făcut prin hotărârea de Consiliu Local, constituie o intruziune nepermisă de lege în dreptul său de proprietate”.

Tribunalul și Curtea de Apel, în opoziție
În primă fază, Tribunalul Timiş a luat decizia de a anula prevederile care îi obligă pe proprietarii de animale de companie să obţină acordul vecinilor. Nu mult a durat până când sentința, putând fi contestată, a ajuns pe lista nemulțumirilor la Curtea de Apel. Aici, totul s-a schimbat.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Timișoara au luat hitărârea de menţinere a decizie explicând că „dreptului de proprietate al reclamantei asupra animalelor de companie i se opune dreptul de proprietate al vecinilor şi dreptul acestora de a folosi propria locuinţă fără ingerinţe disproporţionate în paşnica utilizare a acestor imobile”.

Astfel, în urma acestei decizii, toți iubitorii de animăluțe domestice au temerea că este doar o chestiune de timp până când vor fi nevoiți, fără să își dorească asta, să renunțe la animale.

Instanțele din toată țara au acum model de hotărâre, iar în multe județe deja se gândesc autoritățile să treacă la această schimbare. Nu odată au fost întâlnite scandaluri legate de vecinii nemulțumiți de cei care au animale gălăgioase. De altfel, se va pune întrebarea: ce se întâmplă cu cei care deja au un  animal de companiede ani buni și nu au unde să îl dea sau nici nu pot renunța la el. Rămâne de văzut în ce zone se va adopta legea care, cu siguranță, va aduce nemulțumiri multor români.

sursa ziare online


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide