TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Românii vor face cunoștință cu tehnologii de recunoaștere facială: ce ne pregătește UE

Sistemele de recunoaștere facială sunt deja o banalitate pentru 11 țări europene, însă ele urmează să se extindă și în alte state, printre care și România, scrie Playtech.

11 țări europene folosesc tehnologii înalte de recunoaștere facială în anchetele polițienești.

Organele legii folosesc imaginile ex-post, adică filmările sunt procesate după un incident, nu în timp real.

Se va întâmpla și în România

În acest moment, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, autoritățile din Austria, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Slovenia și Olanda se folosesc de o astfel de metodă pentru a identifica cetățenii implicați în anumite situații care ajung să fie tranșate de procuratură sau instanța de judecată.

Această tehnologie va fi adoptată în alte opt state, printre care și România.

De asemenea, autoritățile din Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Portugalia, Spania și Suedia o vor implementa în viitorul apropiat.

Există voci care contestă această tehnologie și spun că ea reprezintă un real pericol pentru dreptul la viață privată al oamenilor și consideră că aduce atingere și altor drepturi fundamentale de care se bucură ființele umane.

Pe de altă parte, autoritățile din statele în care tehnologia e deja o banalitate, sar în apărarea ei și spun că e deosebit de utilă pentru a ușura munca poliției și, în general, a organelor de anchetă. Indetificarea unor persoane suspectate de poliție a fi săvârșit anumite infracțiuni se realizează mult mai ușor cu ajutorul acestei tehnologii de ultimă generație. Prin urmare, spun aceste țări, gradul de securitate socială este mult mai ridicat datorită recunoașterii faciale, pentru că oamenii legii soluționează mai rapid și au șansa de a izola de societate în timp mult mai scurt elementele care ar putea fi dăunătoare și ar putea aduce și mai multe prejudicii celor din jurul lor.

Rămâne de văzut când va adopta și țara noastră această tehnologie ultra-modernă și, mai ales, dacă românii vor fi de acord cu ea.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide