TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

NASA, tot mai aproape de Marte

Obiectivul principal al roverului Statelor Unite ale Americii este acela de a căuta semne ale unor forme de viață străvechi, dar și o mai bună înțelegere a geologiei planetei Marte. Încet, dar sigur, roverul va trimite la analiză roci care schimbă tot ceea ce știam până în prezent despre planetă.

Roverul american este de dimensiunile unui SUV. Acesta a asolizat în data de 18 februarie în craterul marțian Jezero. În acest loc se crede că s-ar descoperi un lac adânc care a fost în urmă cu 3,5 miliarde de ani. Acel mediu umed ar fi putut crea condițiile necesare pentru susținerea unor forme de viață extraterestre, scrie AFP.

 

Aceasta ar consta în prelevarea a peste 30 de eșantioane de roci marțiene care să fie aduse pe Terra, în jurul anilor 2030. Ele vor fi analizate de instrumente care vor evolua în anii următori, comparativ cu cele pe care NASA le deține în aceste momente.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide