TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rusia a anunțat că își retrage forțele armate de la granița cu Ucraina. Ministrul Apărării: Obiectivele au fost realizate pe deplin!

Rusia a ordonat comandamentului forţelor sale armate retragerea trupelor de la granița cu Ucraina în bazele permanente, după exercițiile militare desfășurate în Crimeea și Marea Neagră, relatează agenția de știri RIA citată de Reuters.

Anunțul a determinat o apreciere bruscă a rublei, după săptămâni de tensiuni cu Occidentul din cauza unei mari concentrări militare rusești lângă Ucraina.

Nu este clar dacă ordinul implică toate forțele mobilizate. Un diplomat al UE a declarat luni că Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea frontierei.

Cred că obiectivele inspecției rapide au fost realizate pe deplin. Trupele și-au demonstrat capacitatea de a oferi o apărare credibilă țării”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

În acest sens, am decis să finalizez inspecțiile în districtele militare sudice și occidentale“, a mai spus oficialul.

Serghei Șoigu a anunțat că trupele se vor întoarce la baze până la 1 mai.

După ce a supravegheat exercițiile din Crimeea, ministrul Apărării rus a afirmat că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluții „nefavorabile” a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO, potrivit Interfax.

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menit să consolideze pregătirea şi interoperabilitatea între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere.

Din martie până în iunie, peste 28.000 de militari din 26 de țări vor desfășura exerciții în peste 30 de zone de antrenament din 12 state.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide