BREAKING NEWS
  • 9:19 » Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție
  • 8:17 » Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren
  • 1:58 » Noua inselatorie : Pagina Lidl creata pe 16 Ianuarie 2022!
  • 0:51 » Un „păianjen” cosmic este sursa unor radiații gamma puternice
  • 0:22 » Bistrita : Mașina lovită de tren, adolescenti morti
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rusia a trecut Statele Unite și Cehia pe lista țărilor “neprietenoase”!

Rusia a anunțat vineri că Statele Unite ale Americii și Cehia sunt considerate oficial drept state “neprietenoase”, iar misiunile diplomatice ale SUA nu mai pot angaja personal local, în vreme ce reprezentanțele Cehiei pot angaja maximum 19 oameni de pe plan local, scrie Reuters.

Președintele Vladimir Putin a promulgat luna trecută o lege care limitează numărul personalului local care se poate angaja la misiuni diplomatice străine sau alte agenții și a ordonat guvernului să întocmească o listă a țărilor “neprietenoase”, care vor fi ținta acestor restricții.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Moscova rămâne deschisă dialogului, subliniind că Rusia are acum doar două țări pe lista de “state neprietenoase”, potrivit agenției TASS.

În replică, Praga a declarat că acest pas doar va contribui la “escaladarea relațiilor” dintre Rusia și Cehia, Uniunea Europeană și aliații ei.

“Regretăm că Rusia a pornit pe drumul confruntării, în detrimentul ei”, a arătat Ministerul ceh de Externe într-o declarație.

“Măsura va afecta indirect potențiala dezvoltare a relațiilor dintre cetățenii de rând, a turismului și a relațiilor comerciale”, se mai arată în declarație.

Relațiile dintre Rusia și Cehia s-au tensionat luna trecută, după ce Praga a acuzat Moscova că s-a aflat în spatele exploziei din 2014 de la un depozit de muniție și a expulzat mai mulți diplomați ruși.

Rusia a respins acuzațiile și a expulzat la rândul ei diplomați cehi, ca măsură de răspuns.

Același model l-au urmat și relațiile dintre SUA și Rusia. După ce Statele Unite au expulzat diplomați ruși, Moscova a răspuns cu aceeași monedă, expulzând diplomați americani.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide