TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rusia ameninţă Statele Unite cu o ripostă „dureroasă”, „nu neapărat simetrică”, faţă de sancţiuni

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că va riposta „puternic” şi „dureros” la sancţiunile impuse de Statele Unite din cauza recunoaşterii de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

„Nu trebuie să existe niciun dubiu: va fi o ripostă puternică la sancţiuni, nu neapărat simetrică, dar bine-calculată şi dureroasă pentru partea americană”, a transmis miercuri Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, marţi, că în Ucraina este „începutul unei invazii ruse”, anunţând că va impune sancţiuni şi avertizând că măsurile contra Moscovei vor continua dacă armata rusă trece la o intervenţie militară masivă. „În momentul de faţă, asistăm la începutul unei invazii ruse în Ucraina. Intenţionez să impun sancţiuni ca ripostă, mult mai ample decât măsurile pe care noi şi aliaţii le-am implementat în 2014. Iar dacă Rusia merge mai departe cu invazia, suntem pregătiţi să continuăm cu sancţiunile. Oare de unde crede Putin că are dreptul de a declara noi ţări pe teritoriul unui stat vecin? Aceasta este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi necesită un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale”, a declarat preşedintele SUA.

Sancţiunile din prima etapă vizează compania rusă VEB şi datoria suverană a Rusiei. „Adică, oprim accesul Guvernului Rusiei la finanţare occidentală. De asemenea, vom impune sancţiuni asupra elitei ruse şi membrilor familiilor acestora. Ei au cote din câştigurile corupte ale politicilor Kremlinului şi trebuie să aibă cote şi din suferinţa impusă”, a subliniat Biden.

Sursa: Romania24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide