TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Temerile statelor occidentale potrivit cărora Rusia va invada Ucraina s-au intensificat în ultimele zile, deoarece unităţile militare ruse sunt „pregătite” de o invazie de amploare, iar „viitorul pare sumbru”, au dezvăluit, luni, trei înalţi oficiali occidentali, relatează Reuters.

Rusia a ordonat consolidarea armatei, în timp ce a cerut NATO să refuze aderarea Ucrainei la alianţa militară. Pe de altă parte, Rusia susţine că avertismentele occidentale conform cărora statul rus intenţionează să invadeze Ucraina sunt „isterice şi periculoase”.
Trei oficiali occidentali, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au precizat că unităţile militare ruse plasate la graniţa cu Ucraina sunt acum „pregătite” pentru o invazie.
Ei au mai menţionat că nu ştiu dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat data la care va avea loc invaza, dar şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea provocărilor false în regiunile separatiste susţinute de ruşi din Ucraina.

„Îngrijorarea noastră cu privire la ceea ce vedem pe teren a crescut”, a spus unul dintre ei.
Imaginea de ansamblu este una „foarte întunecată, cu nori de furtună care se adună la graniţa cu Ucraina”, au spus ei.
Oficialii au relatat că au urmărit şedinţa Consiliului de Securitate convocată de Putin, precum şi o reuniune a camerelor inferioare şi superioare ale Dumei.
Un alt oficial a spus că desfăşurarea de forţe ruse continuă, inclusiv sistemul de rachete sol-aer S-400s, avioane şi vehicule blindate au fost plasate la graniţa cu Ucraina.
.
sursa: news.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide