TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rusia înregistrează pentru a treia zi consecutiv un număr record de decese cauzate de COVID-19

ambulanțele cu pacienți covid-19 așteaptă să intre în spital

De la jumătatea lui iunie, Rusia este grav afectată de un val epidemiologic provocat de varianta Delta. Sursă foto: Profimedia Images

Rusia a înregistrat joi un nou record de decese asociate maladiei COVID-19, pentru a treia zi consecutivă, pe fondul unei campanii de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm lent şi al absenţei măsurilor de carantină în pofida valului epidemiologic provocat de varianta Delta a noului coronavirus, informează AFP.

În ultimele 24 de ore, 867 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Federația Rusă, potrivit bilanţului publicat de guvernul rus. Cu o zi în urmă, miercuri, acest bilanţ a fost de 857 de decese, transmite Agerpres.

Numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2 a crescut cu 23.888, un nivel care nu mai fusese atins din luna iulie.

Varianta Delta a lovit Rusia

De altfel, de la jumătatea lui iunie, Rusia este grav afectată de un val epidemiologic provocat de varianta Delta, care este mult mai contagioasă.

Epidemia avansează rapid în Rusia din cauza unei campanii de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm lent, refuzului autorităţilor centrale de a introduce măsuri sanitare mai stricte sau de carantină şi respectării într-o măsură prea mică de către populaţie a obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice.

Potrivit statisticilor publicate de site-ul Gogov, doar 28,9% dintre rezidenţii din Rusia sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, deşi în această ţară există deja pe piaţă patru seruri anti-COVID dezvoltate pe plan intern.

Rusia are cel mai mare număr de decese provocate de SARS-CoV-2

Rusia este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, înregistrând 207.255 de victime, potrivit statisticilor guvernamentale.

La sfârşitul lunii iulie, institutul de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă pentru a cuantifica numărul deceselor asociate COVID-19, a raportat peste 350.000 de victime din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Situaţia epidemiologică este deosebit de gravă la Moscova, capitala ţării, care a înregistrat joi 3.998 de cazuri noi şi 62 de decese, precum şi la Sankt Petersburg, unde autorităţile locale au raportat 2.077 de infectări noi şi 56 de decese.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide