TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Rusia ameninţă din nou România. O publicaţie apropiată Kremlinului susţine că ţara noastră ar putea fi o ţintă după cucerirea Ucrainei, pentru că sprijină Statele Unite. Pe front, ruşii se laudă cu cea mai importantă victorie din ultimele şase luni. Controlează aproape în totalitate oraşul Soledar… un punct strategic în Donbas.

Nimeni nu mai numără morţii în Soledar. Mica localitate din Doneţk a devenit cea mai importantă miză a războiului. Luptele se dau pentru fiecare metru de pământ. După mai multe săptămâni de înfruntări violente, oraşul cade în mâinile ruşilor.

Evgheni Prigojin, conducătorul grupării paramilitare Wagner, s-a grăbit să declare victoria, însă Kremlinul este mai rezervat. “Avem o dinamică pozitivă şi avansăm”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Ruşii au aruncat în luptă cel mai puternic mortier din lume, supranumit “Barosul”. Are o rază de acțiune de 19 kilometri și este folosit pentru a distruge fortificații mari şi chiar poziții strategice.

Kievul este convins că trupele sale vor fi învingătoare până la capăt. “Este anul 2023, iar războiul din Ucraina încă nu s-a terminat. Dar este deja clar cine va câştiga”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Vladimir Putin i-a convocat astăzi pe liderii celor patru regiuni ucrainene anexate. În paralel, propaganda Kremlinului continuă ameninţările la adresa României. Publicația rusă Pravda scrie că România, Polonia, Lituania și Finlanda ar putea dispărea de pe hartă, dacă războiul din Ucraina va deveni unul între Rusia şi Statele Unite.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide