TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri o înregistrare video care, potrivit acesteia, arată o coloană de tancuri și vehicule militare părăsind Crimeea anexată pe un pod de cale ferată după exerciții, transmite Reuters,

 

Trenuri scoase cu trenul din CrimeeaFoto: Captura YouTube

Alte efective militare se vor întoarce la bazele lor permanente, a adăugat sursa citată.

Marea Britanie: Nu vedem nicio dovadă de retragere

Marea Britanie nu a văzut până în prezent nicio dovadă că Rusia își retrage trupele din pozițiile din apropierea graniței ucrainene, a declarat miercuri secretarul Apărării, Ben Wallace.

“Nu am văzut până în acest moment nicio dovadă a acestei retrageri”, a declarat Wallace pentru Times Radio.

Rusia ar trebui să fie judecată doar după acțiunile sale atunci când vine vorba de detensionarea tensiunilor la granița cu Ucraina, a declarat Ben Wallace pentru Sky News.

“Vom crede Rusia pe cuvânt, dar îi vom judeca după acțiunile lor”, a spus el.

Ucraina: Situația e stabilă

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat miercuri că ultimele evaluări privind amenințările la adresa țării sale nu conțin “nimic neașteptat” și sunt în concordanță cu evaluările anterioare.

Într-o declarație televizată, el a spus că forțele armate ucrainene continuă un exercițiu militar la nivel național, la unul dintre acestea urmând să vină să observe atașatul militar al Belarusului.

Belarusul a asigurat Kievul că nu există nicio amenințare militară contra teritoriului său.

Reznikov a mai declarat miercur și că va participa la o “reuniune virtuală” a tuturor miniștrilor apărării din NATO, stabilită pentru joi.

Unele efective rusești de lângă granița ucraineană se întorc la bazele lor după finalizarea exercițiilor militare, a declarat marți ministerul rus al apărării.

“Noi avem o regulă: nu crede ceea ce auzi, crede ceea ce vezi”, a replica șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba.

Președintele american Joe Biden a declaratcă începutul retragerii anunțat de Moscova ar fi un lucru ”pozitiv”, dar a fost încă verificat, adăugând că, dimpotrivă, aceste trupe, estimate acum la „mai mult de 150.000” de soldați, au rămas într-o „poziție de amenințare”.

.

sursa: news20.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide