BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Imaginea articolului S-a făcut primul pas care leagă Capitala de oraşul Măgurele

Primarul general al capitalei Nicușor Dan a anunțat marți că a demarat procedura de achiziție pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radical 10 – Măgurele Expres (DR 10), care va face legătura între București și orașul Măgurele.

Potrivit primarului, caietul de sarcini și documentația aferentă procedurii au fost lansate în SEAP de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București.

Drumul Radial 10 – Măgurele Expres va avea o lungime de aproximativ 11 km, 4 benzi de circulație, câte doua pe fiecare sens, și va conecta Prelungirea Ferentari cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 și orașul Măgurele.

“Prin execuția acestui drum, se vor realiza noi legături pentru intrări și ieșiri din Capitală, care vor optimiza și decongestiona zonele cu trafic aglomerat de la intrăile sudice ale orașului, DN5 și DN6” susține Nicușor Dan.

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 milioane de lei, cu termen de execuție de 12 luni, iar finanțarea urmează să fie asigurată prin Programul Operational Infrastructură Mare (POIM).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023.

Nicușor Dan anuntă că, pentru alte 3 drumuri radiale, DR 1, DR 4 și DR 9, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor pentru achizitia studiilor de fezabilitate, iar în prezent Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București evaluează ofertele depuse.

 

sursă: mediafax.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide