TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

S-a rezolvat problema facturilor umflate la energie electrică: toți românii trebuie să știe soluția finală

După o serie de negocieri, dezbateri, propuneri și idei legate de facturile extraordinar de mari ale românilor, se pare că am ajuns în sfârșit la o soluție pentru iarnă. Rămâne doar să ne rugăm să nu se mai schimbe nimic până luna viitoare, scrie Playtech.

La momentul de față, românii au rămas cu măsurile de plafonare și compensare definite printr-o ordonanță de urgență a guvernului, în urmă cu mai puțin de o lună. Pornind de la respectivul OUG, ministrul demis al Energiei este optimist în privința unui lucru foarte important. Virgil Popescu a explicat, printr-o postare pe Facebook, că românii ar trebui să plătească același preț ca în urmă cu un an de zile.

Cât plătesc românii pe curent în această iarnă

”Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile.

Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.”, a explicat ministrul Virgil Popescu într-o postare pe Facebook.

În același context, oficialul a atras atenția asupra faptului că întregul mecanism la care a lucrat și care a fost deja adoptat de senat, ar putea fi adoptat săptămâna aceasta de către Camera Deputaților și, cu un pic de noroc, săptămâna viitoare va promulgat de președintele țării.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide