TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

San Marino a devenit cea mai mică țară din istorie care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice

Alessandra Perilli

Alessandra Perilli la JO 2020. Sursa foto: Alfredo Falcone – LaPresse / Profimedia Images

Alessandra Perilli a câștigat joi medalia de bronz la o probă de tir feminin de la Jocurile Olimpice 2020, iar astfel San Marino a devenit cel mai mic stat din istorie care obține o medalie olimpică, informează CNN.

Republica San Marino este un microstat înconjurat de Italia. Teritoriul său măsoară 61 de kilometri păstrați și are o populație de 33.562 de locuitori.

Alessandra Perilli, unul dintre cei cinci sportivi care alcătuiesc delegația San Marino la Tokyo, a devenit eroina țării, după ce a obținut bronzul la JO 2020 și a introdus micul stat în istorie.

Aceasta nu este singura premieră pentru sportiva din San Marino. În 2012, Perilli a devenit primul atlet al țării, indiferent de gen sau sportul practicat, care a obținut locul 4 la o probă a Jocurilor Olimpice. Cea mai bună poziție obținută de micul stat până atunci fusese un loc 5, la Jocurile Olimpice din 1984.

“Aceasta este prima medalie pentru mine și pentru țara mea. Suntem o țară mică, dar foarte mândră”, a spus Alessandra Perilli după ceremonia de premiere.

Alessandra Perilli a început să practice tirul în 2001. Sora ei, Arianna Perilli, practică și ea tirul și a reprezentat Italia și San Marino la concursuri, câștigând medalia de aur la Campionatul European de tir din 2017.

Statul San Marino a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1960, când competiția s-a desfășurat la Roma. Comitetul Olimpic din San Marino a înscris întotdeauna cei mai mulți sportivi la proba de tir, unde a înregistrat mereu cele mai bune rezultate.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide