TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Scandal uriaș încă din prima zi a Cupei Mondiale din Qatar: ce au pățit 212 casieri indieni!

Nu mai puțin de 212 indieni din stafful de catering, angajați pe postul de casieri, au fost lăsați să aștepte peste 6 ore în afara arenei de 800 de milioane de euro Al Bayt din Doha, înaintea ceremoniei oficiale de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Lucrătorii asiatici au fost aduși la stadion încă de la ora 10 dimineața, fiind contractați de către organizatorii turneului final FIFA, dar nu au primit niciun fel de apă sau mâncare timp de 6 ore și nu li s-a permis accesul pe stadion decât la ora locală 16.

Conform tabloidului englez, 212 membri ai staffului de catering, de origine indiană, care trebuiau să se ocupe de partida inaugurală dintre Ecuador și gazda Qatar, au fost lăsați să aștepte duminică după amiază timp de 6 ore în afara arenei Al Bayt din Doha, fără niciun fel de apă sau mâncare.

Autoritățile din Qatar au demonstrat încă o dată felul în care tratează muncitorii migranți de la Cupa Mondială 2022, după ce englezii de la Daily Mail au dezvăluit un episod regretabil petrecut chiar înainte de ceremonia de deschidere

Sportsmail a discutat cu câțiva dintre lucrătorii asiatici, care au fost contractați de compania Qatar Star Services pentru postul de casieri, nemulțumiți de felul cum sunt tratați și de condițiile de lucru.

Grupul de indieni compus din 205 bărbați și 7 femei a fost preluat de la locul unde este cazat încă de la ora 9 dimineața și a fost lăsat la arena Al Bayt, a cărei construcție a costat 800 de milioane de euro, la ora 10, dar nu li s-a permis accesul în incinta stadionului din Doha decât după orele 16.

Muncitorii au declarat pentru Sportsmail că nu au primit niciun fel de apă sau mâncare în cele 6 ore de așteptare chinuitoare, iar supervizorul desemnat de către cei de la Qatar Star Services nu a putut fi contactat în tot acest interval de timp extrem de lung.

În schimb, singurul mesaj pe care l-au primit a fost să aștepte în liniște ca supervizorul să ajungă la stadion, lucru care s-a petrecut abia în apropierea orelor 16.

Toți cei 212 angajați de origine indiană au semnat contracte de muncă valabile pentru doar o lună de zile, iar firma Qatar Star Services le-a solicitat acestora ca în schimbul unui salariu modest să lucreze în fiecare zi calendaristică, pe întreaga durată a înțelegerii.

În afară de retribuția salarială, muncitorii asiatici mai au asigurată cazarea și o singură masă pe zi.

Sursa : prosport.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide