BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Scandalul Djokovic atinge alte cote! Sârbii atacă luând o măsură drastică: licența de exploatare a unei firme din Australia a fost retrasă

Cazul lui Novak Djokovic a declanșat un adevărat scandal între Serbia și Australia!

Decizia de a-l expulza pe Djokovic din Australia, după ce a pierdut cel de-al doilea proces cu Guvernul, i-a înfuriat pe sârbi. Nevaccinat, liderul ATP a încercat să intre în Australia cu ajutorul unei vize speciale, obținută după ce a declarat că s-a infectat cu Covid-19 pe 16 decembrie.

Djokovic a fost reținut pe aeroport, la sosirea în Australia, iar de atunci s-a declanșat războiul. Au apărut o serie de dovezi care demonstrau  nereguli in declaratiile facute de tenismenul sârb și deși în urma primului proces a avut câștig de cauză, în cel de-al doilea, cei trei judecători au decis unanim să dea dreptate Guvernului.

Reacție dură a sârbilor

În toată această perioadă, în Serbia au existat mișcări și proteste, inițiate chiar de familia lui Djokovic prin care se cerea să i se facă dreptate sârbului și să fie lăsat să joace. Decizia de a-l expulza nu a fost deloc pe placul oficialilor sârbi.

Conflictul a căpătat însă alte proporții, de nivel economic, după ce guvernul sârb a decis să ia o măsură drastică în cazul unei companii care are acționariat din Australia.

„Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern”, scrie adevarul.ro.

Încă din luna decembrie a anului trecut au existat proteste în stradă, în Serbia, împotriva companiei Rio Tinto. Ecologiștii au cerut ca licența care ar fi făcut firma în al 10-lea producător mondial de litiu să fie anulată.

După cel din Franța, primește și avertisment din Spania

Anul tenismenului se anunță a fi unul dificil, după cum a început, asta după ce în urma avertismentelor primite din Franța, legate de participarea la Roland Garros, primește un nou avertisment, de această dată din Spania.

Ibericii vor să impună vaccinarea ca fiind conditie obligatorie pentru participarea la turneele de tenis, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului Spaniei a avut un mesaj pentru Djokovic.

„Ceea ce domnul Djokovic trebuie să facă este să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face. Influența prin exemplu este importantă, iar asta este ceea ce fac sportivii importanți din țara noastră, spre exemplu, domnul Nadal”, a spus Isabel Rodriguez conform Reuters.

sursa:sport.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide